Nya rutiner för dig som ska resa

Om du ska ut och resa kan det fortfarande finnas osäkerhet kring vilka säkerhetsåtgärder och nya rutiner som gäller inför flygresan och på ditt hotell. Vi på TUI vill att du ska kunna känna dig trygg både innan och under din resa. Därför har vi sammanställt information kring våra flygresor, hotell och resmål på denna sida.

Sidan uppdateras löpande. Därför är det viktigt att ni går in och läser sidan regelbundet.

VAD GÄLLER PÅ RESMÅLEN?
Viktig information inför din resa.
Läs mer här >>

När du bokar

Du ska kunna boka och längta efter din drömsemester precis som vanligt. Därför har vi sett över vårt utbud och erbjuder endast resor som uppfyller dina och våra förväntningar på säkerhet enligt nationella och internationella bestämmelser. Allt för en trevlig och ansvarsfull semester.

För att du att du ska känna dig extra trygg erbjuder vi nu fri av- och ombokningsskydd. Läs mer här >>

IC - Sommar 2020 - när du bokar

 • Hemförsäkring

  Det är viktigt att kontrollera vilken typ av reseförsäkring du har i din hemförsäkring så att du har ett heltäckande skydd under din resa. Vi rekommenderar att du kompletterar med en försäkring från Allianz som du kan läsa mer om här >>
  Allianz reseförsäkring bokas i samband med resan. Vill du boka till reseförsäkringen i efterhand så kontaktar du TUI. Reseförsäkringen kan bokas fram till avresa.

 • Fri av- och ombokning

  Under en tid framöver bjuder vi på av- och ombokningsskyddet när du bokar en ny charterresa. Gäller dig som reser i sommar, höst eller vinter. Läs mer här >

 • Allianz reseförsäkring med TUI

  Allianz reseförsäkring är skräddarsydd så att den täcker just det som är viktigt för dig på semestern.

  Det här får du från 360:-

  • Ny resa för hela familjen – eller för dig och en medresenär – om en av er blir sjuk och ordinerad sängläge av läkare mer än halva tiden.
  • Vi tar alla självrisker. Även om olyckan skulle vara framme flera gånger betalar Allianz självriskerna i andra försäkringar, till exempel för hyrbil, mobiltelefon, stöld etc.
  • Ersättning om resans syfte spolieras till exempel genom att du får ett läkarintyg som avråder från att bada, åka på utflykter eller vistas utomhus.
  • Ersättning för flygförsening om du behöver vänta mer än fyra timmar.
  • Bagageskydd – försäkringen kompenserar om din väska blir stulen eller skadad.
  • Kom-ikapp-skydd – missar du flyget av en orsak som du inte kan kontrollera, ordnar vi en annan biljett och tar kostnaden.
  • Avbryt resan i förtid på vår bekostnad om en allvarlig händelse som inbrott eller dödsfall skulle inträffa hemma.

  Läs mer om försäkringen och hur du beställer den här.

 • Om du blir sjuk

  Läs mer om hur går tillväga om du blir sjuk innan eller under din resa här.

Flygresan

Vi arbetar nära våra flygplatspartners, och våra säkerhetsrutiner baseras på rekommendationerna från lokala myndigheter och EASA (Europeiska myndigheten för luftfartssäkerhet). Här nedan hittar du information och rekommendationer för din flygresa.

IC - flygplatsbild - hero

 • Viktigt att tänka på inför flygresan

  Obligatoriska formulär

  För inresa till vissa länder krävs kompletterande obligatoriska uppgifter för alla resenärer med anledning av covid-19. Ett formulär måste fyllas i före avresan, utan formuläret kan du bli nekad inresa till destinationen. Kontrollera i god tid vad som gäller för den destinationen du ska resa till. Läs mer här >>

  Ta med munskydd

  Det kommer att krävas på många flygplatser, och det är inte alltid säkert att det går att köpa på plats.
  För barn under sex år gäller undantag att bära munsskydd. Det gäller även för passagerare som med dokumenterad medicinsk anledning inte kan bära ansiktsmask. Dokumentation kring medicinsk orsak ska då kunna uppvisas.

  Kom i god tid till flygplatsen

  Social distansering gör att incheckning, säkerhetskontroll och boarding kan ta längre tid än vanligt. Kom därför i god tid till flygplatsen, minst 2,5 timmar innan avgång.

  Checka in online

  För att minska närkontakt på flygplatsen rekommenderar vi dig att checka in online om du har den möjligheten.

  Förbeställ mat på flyget

  Glöm inte att förbeställa mat då utbudet på flygplatser och ombord kommer vara begränsat. Förbeställa mat görs i samband med bokning. Kontakta TUI om du vill lägga till det i efterhand på din bokning.

  Undvik handbagage om du kan

  Checka hellre in så mycket bagage som möjligt. Om du ändå vill ta med handbagage måste det få plats under stolen framför.

  Tillgängliga flygstolar

  De flesta flygbolag blockar inte några flygstolar för social distans, alla är till försäljning.

 • På flygplatsen

  Håll avstånd

  Boarda planet i mindre grupper för att undvika köbildning.

  Ta med munskydd

  Det kommer att krävas på många flygplatser, och det är inte alltid säkert att det går att köpa på plats.

  Frågor vid incheckning

  När du checkar in kommer det att ställas frågor om din hälsa, t ex om du varit eller känner dig sjuk.

  Temperaturkontroll

  På vissa flygplatser kan det förekomma temperaturkontroll.

  Läs mer om vad som gäller på våra flygplatser i Sverige här.

 • På våra flyg - TUI Fly

  Din och vår besättnings säkerhet står alltid i fokus på våra TUI-flyg. Titta därför gärna på den här filmen för att ta del av våra nya hygienrutiner ombord:

  Munskydd

  Munskydd ska bäras av både besättning och passagerare under hela flygresan, och du ansvarar själv för att ta med egen mask. Den ska vara på när du går ombord och får endast tas av vid förtäring.
  Kravet gäller inte för barn under sex år eller gäster som med dokumenterad medicinsk anledning inte kan bära ansiktsmask. Dokumentation kring medicinsk orsak ska då kunna uppvisas.

  Ombordsförsäljning

  Dryckes- och snacksförsäljning ombord sker som vanligt. Vissa begränsningar kan förekomma för servering av varma drycker, såsom te och kaffe. Det kommer inte finnas några menykort, men här kan du läsa mer om vad vi erbjuder till försäljning ombord. Betalning sker endast med kort.

  Taxfree ombord

  Tills vidare går det inte att förbeställa taxfree och det sker inte heller någon försäljning av taxfree från vagn ombord på flyget.

  Så renas luften ombord

  Alla våra flygplan är utrustade med avancerade filter med sjukhusstandard som fyller kabinen med ren luft.

  Djuprengöring

  Vi gör en extra noggrann städning, samt desinfektering av ytor som flygplansstolar, bord och armstöd både innan och efter varje flygning.

  Vår personal ombord

  Vår personal är utbildade och uppdaterade kring de senaste riktlinjerna för att garantera din säkerhet och välbefinnande.

  Tillgängliga flygstolar

  De flesta flygbolag blockar inte några flygstolar för social distans, alla är till försäljning.

  För övriga flygbolag, läs mer nedan.

 • Rutiner på övriga flygbolag

På destinationen

Precis som i Sverige har de flesta länder infört egna förebyggande åtgärder med fokus på hälsa och hygien. I alla länder krävs social distans på allmänna platser såsom restauranger, torg, affärer och museum. Det gäller även på hotellets alla allmänna utrymmen, inklusive pooler.

IC - For You - Tui Blue - på destinationen

 • Håll dig uppdaterad

  Det är viktigt att du som resenär håller dig uppdaterad vad som gäller på ditt resmål. På Re-open EU:s hemsida kan du läsa mer om vad som gäller för länderna inom EU.

  Här nedan hittar du som ska resa i sommar viktig information om åtgärder och rutiner på ditt resmål:
  Listan uppdateras löpande.

 • Service på destinationen

  Vi har vässat vår digitala service och finns tillgängliga dygnet runt alla dagar. Snabbast får du information om aktuella händelser, avvikelser, transfertid för hemresan, etc, genom vår app ”TUI Sverige”. Det är också i appen du enklast skickar frågor till guiderna.
  I TUI appen kan du också:

  • Inspireras och läsa mer om resmålet och vad som finns att upptäcka där
  • Läsa om och boka våra utflykter

  Vid brådskade ärenden kan du alltid nå guiderna på telefon. Kontaktuppgifter får du via SMS vid ankomst.

  Ladda ner appen, aktivera den med ditt bokningsnummer och försäkra dig om att du har notifieringar aktiverade.

 • Transfer på destinationen

  Vi möter dig på flygplatsen och ser till att alla på ett säkert sätt kommer med den bokade transfern till hotellet. Självklart följer vi lokala myndighetskrav, som kan se lite olika ut i olika länder och kan komma att variera över tid. På samtliga våra destinationer gäller utökade städ- och desinfekteringsrutiner av bussarna.

  Viktigt för dig att tänka på:
  Spritning av händer och krav på munskydd kan också förekomma då det är myndighetskrav i många länder.

  Transfer förbokas vid bokningstillfället. Kontakta TUI om du vill lägga till transfer i efterhand på din bokning.

 • Aktiviteter och utflykter på destinationen

  Många vill upptäcka resmålet de besöker, och det kommer vi att kunna erbjuda även nu. Dock kan det finnas restriktioner på antalet besökare på vissa sevärdheter och områden. Båtar och andra transportmedel kan ha begränsningar i antalet passagerare.
  För aktiviteter på hotellen följer vi självklart lokala myndigheters krav. Att hålla avstånd gäller överallt. Vissa aktiviteter kan därför ha begränsat antal deltagare och aktiviteterna förläggs i huvudsak utomhus.

På hotellet

Våra hotell är glada att äntligen få välkomna dig som gäst och för att göra er vistelse så angenäm som möjligt. På grund av rådande omständigheter och lokala bestämmelser så kan det ske löpande förändringar i hotellens faciliteter, service, öppettider och aktiviteter under sommaren 2020. Det kan exempelvis vara:

 • Vissa faciliteter kan periodvis vara stängda, t ex spa/inomhuspooler.
 • Barnklubbar kan ha färre antal deltagare och fler aktiviteter kommer utföras utomhus.
 • Sporter med närkontakt kommer inte att erbjudas (exempelvis fotboll och vattenpolo).
 • I restauranger kan utbudet variera och det är större avstånd mellan gäster, detta gäller även strand och pool.
 • Vi rekommenderar att du checkar in online på de hotell där det erbjuds. För att veta vad som erbjuds hänvisar vi till respektive hotells webbsida.

IC - For You - sommar 2020 - TUI Blue

 • TUI Blue for Families

  • Ingen simskola för barn

  • Barnklubbarna har sin verksamhet utomhus och med färre antal barn per tillfälle.

  • Något mindre dag och kvällunderhållnings program.

  • Inga sporter med kroppskontakt som fotboll, volleyboll och vattenpolo. Alternativ erbjuds.

  • Ingen Baby Club tills vidare. Alternativa föräldra och baby aktiveteter erbjuds.

 • TUI Blue for Two

  • Något reducerat aktivitetsprogram

  • Något reducerat kvällsprogram

  • Begränsad tillgång till spa/gym verksamhet

  • Inga sporter med kroppskontakt som fotboll, volleyboll eller vattenpolo. Alternativ erbjuds.

  • Ingen “Party night” eller temakvällar. Alternativ erbjuds.

 • TUI Suneo

  • Något reducerat aktivitetsprogram

  • Något reducerat kvällsprogram

  • Suneo Playroom är stängt tills vidare (på de flesta hotel, beroende på lokala restriktioner)

  • Inga sporter med kroppskontakt som fotboll, volleyboll eller vattenpolo. Alternativ erbjuds.

  • Begränsad tillgång till gym

 • TUI Sensatori

  • Något reducerat dag & kvälls underhållningsprogram

  • Ingen barnpassning erbjuds tills vidare

  • Barnklubbsaktiviteter hålls utomhus och med reducerat antal barn per tillfälle

  • Inga Discover klasser (språk, matlagning etc)

  • Inga sporter med kroppskontakt som fotboll, volleyboll eller vattenpolo. Alternativ erbjuds.

 • Blue Star

  • Något reducerade service tider

  • Antalet aktiviteter är reducerat, för att möta lokala riktlinjer

  • Service erbjuds inte på alla språk, men alla talar engelska

Om du blir sjuk

Om du blir sjuk inför eller på din resa gäller följande:

 • Nyhet! Covid Care

  Nu blir det ännu tryggare att resa med TUI. Utöver Paketreselagen och vårt egna TUI Trygghetspaket (läs mer här) inför vi nu ytterligare åtgärder för att du ska kunna boka din resa och börja uppleva världen igen på ett så tryggt sätt som möjligt.

  • Samtliga gäster som reser med oss fram till 31 december 2020 är automatiskt berättigade till medicinsk undersökning/assistans på destinationen, vid konstaterad COVID-19. (Gäller paketresor med charterflyg.)
  • TUI ansvarar för kostnaden av COVID19 test och flyger dig hem om du behöver medicinsk vård
  • TUI står för extra kostnader vid eventuell karantän/förlängd vistelse
  Läs mer om COVID CARE och fullständiga villkor här

 • Från 14 dagar till 24h innan avresa

  • Kontakta TUI.
  • Du kan avboka resan och få pengarna tillbaka med ett läkarintyg. Här gäller vårt trygghetspaket med av- och ombokningsskydd.
  • Du kan boka om din resa fram till 14 dagar innan avresa.
  • Dessa regler gäller för alla i samma hushåll och som reser tillsammans.
 • Från 24h innan avresa till flygavgång

  • Du kan avboka resan och få pengarna tillbaka med ett läkarintyg. Här gäller vårt trygghetspaket med av- och ombokningsskydd.
  • Kontakta incheckningen eller personal vid gaten om du redan befinner sig på flygplatsen.
  • Du kommer inte få resa med flyget.
  • Myndigheterna på flygplatsen kommer se till att åtgärder vidtas.
  • Kontakta TUI.
 • Under flygresan

  • Kontakta besättningen ombord.
  • Besättningen vidtar åtgärder under flygningen.
 • Ankomst till destinationen

  • På destination kommer du och medresenärer att bli kontaktade av lokala flygplatsmyndigheter.
  • Lokala riktlinjer kommer att följas.
  • Kontakta TUI (via telefon, sms eller TUI-appen).
  • TUI kommer att finna en passande lösning enligt lokala riktlinjer för dig och dina medresenärer.
  • En returflygning kommer att bokas när ni tillåts flyga igen.
 • På destinationen

  • Kontakta TUI via telefon, sms eller via TUI-appen.
  • TUI kontaktar och informerar hotellet.
  • Lokala riktlinjer gäller för dig och dina medresenärer.
  • TUI planerar en passande lösning för er.
  • Hemresa bokas när ni tillåts flyga igen.