Resor
till
Cancun

Pris från

...

Våra hotell

11 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 120:-
  • 1 liter vattenca 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaMexikansk peso (MXN)
  • Tidsskillnad-7 timmar
  • HuvudstadMexico City
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 900 000

Resor till Cancun

Cancun

I Cancun bor du alldeles invid vita palmkantade stränder och shoppinggallerior. I en annan del av staden ligger det centrum där du ser mer av vardagslivet. Under din resa till Cancun kan du snorkla vid världens näst längsta korallrev.

Cancun är huvudort på Mayarivieran, som ligger på den sida av Yucatanhalvön som vetter mot Karibiska havet. Här semestrar många olika nationaliteter, inte minst amerikanska turister. Hotellområdet ligger på en långsmal ö, som i båda ändar är förenad med fastlandet via broar. Här ligger de flesta av våra hotell och det finns mycket att göra. I Cancuns ursprungliga centrum på fastlandet ligger många mindre restauranger och butiker.

Vattensporter, shopping och nöjesliv

I den del av Cancun där hotellen ligger hittar du alla semesternöjen du kan tänka dig. Eleganta hotellpooler och palmkantade stränder, dykcenter, golfbanor, vattensporter, shoppinggallerior, restauranger, barer och klubbar. I mars, när amerikanska ungdomar brukar resa till Cancun för att fira spring break, är det feststämning i hela staden med strandpartyn och dygnet-runt-öppna barer.

Bra snorkling och dykning

Nära inpå Mayarivieran hittar du många fina snorklingsplatser. Strax utanför kusten löper det hundra mil långa korallrevet The Great Mayan Reef. Även nybörjare kan hänga med på snorklingsturer och se havssköldpaddor och papegojfiskar.

Utflyktstips

  • Snorkling i cenotes, undervattensgrottor
  • Båtutflykter till öar som Isla Mujeres och Isla de Holbox
  • Mayastäder och solpyramider – det var just här i trakten som mayaindianernas högkultur blomstrade fram till spanjorernas invasion 1520. I Chichén Itza, Coba och Tulum finns solpyramider med branta trappor på alla fyra sidor. Samt tempelruiner och arenor där man spelade ett rituellt bollspel vars resultat avgjorde vem som skulle bli offrad till gudarna.

Nonstopflyg med Dreamliner på vintern

Under vinterns högsäsong tar vi dig direkt från Stockholm eller Köpenhamn till Mexico med världens modernaste passagerarplan Boeing 787 Dreamliner. På utresan tar det kring tolv timmar medan hemresan går på bara tio, tack vare medvind. Under sommarhalvåret flyger du reguljärt och får då räkna med längre restid på grund av mellanlandningar.

Restyper i Cancun