Resor
till
Paris

Pris från

...

Våra hotell

42 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1,5 liter vattenca 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadParis
  • SpråkFranska
  • Folkmängd2,2 miljoner

Resor till Paris

Få stadsnamn väcker väl så många drömmar och associationer till liv som Paris, den förtrollade staden. Fylld av klassiska sevärdheter som du inte kan undgå att imponeras av. Men också av chica shoppingarkader, konstgallerier och museer med det senaste inom mode, konst och industridesign. Paris är en stad som passar oavsett om du är ute efter citypuls över en weekend eller vill stanna länge.

Från Rive Gauche till Montmartre

Floden Seine delar staden i två delar. På vänstra sidan, 'Rive Gauche', hittar du vindlande smågator med kaféer, barer, musikklubbar och marknader, den högra däremot är mer exklusiv och bjuder på många av de kända turistattraktionerna som till exempel Louvren.

Stadsdelen Montmartre är bland annat känd för folklivet, de många trappstegen och den vita Sacré Coeur-kyrkan, varifrån du kan njuta av utsikten över hela Paris.

2000 års arkitekturhistoria

För dig som är intresserad av historia och arkitektur finns det oändligt mycket att se av allt från medeltida kyrkor och renässanspalats till ultramoderna kontorshus. Att promenera längs avenyer och Seines kajer är det bästa sättet att tillbringa en weekend i Paris och uppleva denna mångfasetterade och i högsta grad internationella storstad.

Picassomuseet och andra sevärdheter

Place des Vosges användes tidigare till tornerspel, men besöks idag mest av människor som vilar i gräset eller läser tidningen i skuggan av ett träd. Två mycket sevärda museer hittas i närheten: Musée Picasso som stoltserar med en av världens största Picassosamlingar och Musée Carnavalet som visar Paris historia. För att bara nämna ett par av de många sevärdheter som denna vackra storstad har att erbjuda.

Restyper i Paris