Resor
till
Paris

Pris från

...

Våra hotell

20 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1,5 liter vattenca 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadParis
  • SpråkFranska
  • Folkmängd2,2 miljoner

Resor till Paris

Paris

Få städer väcker så många drömmar som Paris, den förtrollade staden. Fylld av klassiska sevärdheter som du inte kan undgå att imponeras av. Men också av chica shoppingarkader, konstgallerier och museer med det senaste inom mode, konst och industridesign. Paris är en stad som passar oavsett om du är ute efter citypuls över en weekend eller vill stanna länge.

Floden Seine delar Paris i två delar. På den vänstra sidan, Rive Gauche, hittar du vindlande smågator med kaféer, barer, musikklubbar och marknader medan den högra sidan är mer exklusiv och bjuder på många av de kända turistattraktionerna. Mer om dem här nedanför.

En weekendresa till Paris

Att åka på en weekend till Paris är popuärt - och det av flera anledningar. Dels för att det är en tacksam flygtid till staden från Sverige (lite under tre timmar), dels för att stadskärnan är lagom stor att promenera fram genom. Det går givetvis att hyra cyklar, åka buss eller tunnelbana om man hellre föredrar det.

Njut av vacker arkitektur

För dig som är intresserad av historia och arkitektur så finns det oändligt mycket att se av allt från medeltida kyrkor och renässanspalats till moderna kontorshus. Att promenera längs avenyer och Seines kajer är det bästa sättet att tillbringa en weekend i Paris och uppleva den här så mångfasetterade och i högsta grad internationella storstad.

Rikt på sevärdheter - våra tips

I Paris hittar du några av världens mest kända sevärdheter - och då ska det sägas att staden i sig är sevärd. Ögar har alltså att kika på under din vistelse i den franska huvudstaden. Tre tips på sevärdheter du inte får missa under din tid i staden är: Eiffeltornet, museet Louvren med Mona Lisa och kyrkan Sacre Coeur i Montmartre. Här kan du läsa mer om vad som finns att se göra i Paris - trevlig resa!

Restyper i Paris