Resor
till
Makarska

Pris från

...

Våra hotell

5 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 80:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 15 000

Resor till Makarska

Makarska

Makarska är störst och livligast av resmålen längs kusten som har fått dess namn – Makarska-rivieran. Vare sig du söker stränder, småstadscharm, läcker Medelhavsmat, shopping, kultur eller kvällsnöjen så hittar du det här. Vårt designhotell har ett perfekt läge med gångavstånd till allt.

Makarska har växt fram kring två vida bukter. Den ena kantas i hela sin längd av en flera kilometer lång klapperstensstrand med kristallklart vatten. I den andra bukten ligger den livliga hamnen med färjor, utflyktsbåtar och lyxyachter. Sätter du dig på en bänk under palmerna på hamnpromenaden så har du utsikt över havet och massor av bra restauranger bakom ryggen.

Marknad i gamla stan

Intill hamnen börjar den gamla stadsdelen med stenlagda gränder, torg, kyrkor, museer och konstgallerier. På marknadsplatsen kan du varje förmiddag plåta Instagrambilder av frukt och grönsaker, honung, olivolja, nötter, örtkryddade korvar och lufttorkade skinkor.

Loungebarer och lekpark

I de övre kvarteren är Makarska en levande småstad där invånarnas vardagsliv dominerar. Närmare stranden tar turistlivet över i form av allt från ungdomliga klubbar och eleganta loungebarer till långa rader av souvenirstånd och en park där barn kan hoppa studsmatta.

Designhotell i bästa läge

Vårt fyrstjärniga hotell Osejava är smakfullt och modernt formgivet. Det ligger i ena änden av Makarskas hamnpromenad och har en grön kulle med promenadstigar bakom knuten. Med andra ord perfekt läge för både nattsuddare och de som vill ta en joggingtur på morgonen.

Regionen Dalmatien som helhet

Södra Kroatien är berömt för sin vackra natur. Ur det klara blå havet höjer sig små och stora öar. Inåt land reser sig branta berg som en stelnad tidvattenvåg. Överallt växer väldoftande rosmarin och under våren blommar den vilda ginsten.

Vit kalksten och ekologisk mat

Den vita kalkstenen från ön Brac används överallt, i både byggnader och stenläggning. Sett på håll liknar det marmor. Vill du äta dalmatiska specialiteter ska du leta upp en konoba. Så kallas de mest genuina restaurangerna där mat på närproducerade råvaror serveras till mycket rimliga priser.

Restyper i Makarska