Resor
till
Tulum

Pris från

...

Våra hotell

4 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 120:-
  • 1 liter vattenca 7:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaMexikansk peso (MXN)
  • Tidsskillnad-7 timmar
  • HuvudstadMexico City
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 20 6000

Resor till Tulum

Tulum

Den palmkantade vita stranden i Tulum omnämns ofta som en av världens finaste stränder. Trots det är den inte tätbefolkad, utan har en lugn och avspänd atmosfär. En bit härifrån ligger mayastaden Tulum uppflugen på en klippa.

Folklivet på stranden i Tulum är av en annan karaktär än i det betydligt livligare Playa del Carmen, som ligger 60 kilometer norrut. Allt är mycket laidback, här trivs inte minst ryggsäcksfolket, vilket inte är konstigt – den magnifika stranden kantas av vajande kokospalmer och har puderlik sand. En handfull restauranger ligger i strandkanten, ännu fler hittar du i småstaden Tulum som ligger en bit inåt land.

Mayastaden Tulum

Resmålet är perfekt för dig som vill passa på att få en inblick i mayakulturen. På en höjd ovanför stranden ligger den muromgärdade mayastaden Tulúm där du bland annat hittar ruinerna av landmärket El Castillo. Innanför den fem meter breda muren finns utgrävningsområdet där du kan strosa omkring bland tempel med fresker, skulpturer och reliefer.

Snorkling av världsklass

Nära inpå Mayarivieran hittar du några av världens bästa snorklingsplatser. Strax utanför kusten löper The Great Mayan Reef, världens näst längsta korallrev. Även nybörjare kan få stort utbyte av en halvdags snorklingstur, där man från ytläge några meter över revet kan se havssköldpaddor, papegojfiskar och andra färggranna invånare i korallernas värld.

Cenotes – snorkling i grottor

Dessutom kan man följa med organiserade utflykter inåt land för att snorkla i så kallade cenotes. Det är underjordiska grottsalar till hälften fyllda av sötvatten där man simmar fram bland droppstensformationer i suggestiv konstbelysning.

Mayastäder i djungeln

Lika enastående är utflyktsmöjligheterna för kulturintresserade. Det var just här i trakten som mayaindianernas högkultur blomstrade fram till spanjorernas invasion 1520. Våra guidade utflykter tar dig till tempelstäder som Chichen Itza och Coba.

Restyper i Tulum