Resor
till
Florens

Pris från

...

Våra hotell

11 st

Prisnivå

Prisexempel från Giardini-Naxos
  • Pizzaca 100:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängd60 600 000

Resor till Florens

Florens

Florens ligger i Toscana som med konstskatter, spännande historia och vackra omgivningar gör staden väl värt ett besök. Att det dessutom var här renässansen föddes gör det bara ännu mer spännande. I Florens kan du äta god italiensk mat och strosa på de mysiga och slingrande medeltidsgatorna.

Santa Maria del Fiore och Ponte Vecchio

Stadskärnan med de flesta sevärdheterna är liten och det är lätt att hitta och ta sig runt på egen hand. Mitt i Florens, som ett bra riktmärke, ligger den väldiga domkyrkan Santa Maria del Fiore med sin vackra och världsberömda kupol. Runt domkyrkan slingrar sig medeltida gator och praktfulla renässanstorg omgärdade av ståtliga palats.

Piazza della Repubblica är en naturlig samlingspunkt, som gjord för en kaffe eller glass eller bara sitta i solen och njuta. Den stora piazzan ligger mellan Domen och floden Arno som sakta flyter genom staden.

En kort promenad nedanför Piazza della Republica, står den gamla bron Ponte Vecchio. En märklig medeltida bro med hus hängande över floden.

Botticelli, Dante och Machiavelli

I en inramning av små trånga gränder och blommande piazzor ligger museer, kyrkor och palats så tätt att du alltid kommer att hitta något nytt att besöka alldeles runt hörnet. Byggnaderna i Florens påminner fortfarande i all sin prakt om att det var här renässansen föddes.

Här målade Botticelli "Venus", här utvecklade Machiavelli sina politiska teorier och Dante skrev "Den gudomliga komedin". Konstmuseet Uffizierna är ett måste bland det stora utbudet av sevärdheter. Här finns verk av bland andra Michelangelo, Leonardo da Vinci och Tizian. I kyrkan Santa Croce finns Michelangelos grav till allmän beskådan.

Shopping vid Ponte Vecchio

Shoppingturen kan man koncentrera till boutiquerna på ömse sidor om Ponte Vecchio, som i sig är en länga butiker med inriktning på smycken. De lokala hantverkarna har rykte om sig att vara mästare i att tillverka kopior av konst och konsthantverk.

Den toscanska maten

En specialitet är bistecca alla fiorentina, kalvkött som kryddas med örter och placeras i en kolgrill. En måltid på restaurang inleds alltid med antipasto. Toscanas egen variant heter crostini och består av en skiva rostat bröd med pålägg som t ex soltorkad tomat i olja eller en bit kycklinglever.

Res till Florens med TUI

Våra resor till Florens går med reguljärt flyg vilket innebär att reslängderna är flexibla. Vi har inga guider på resmålet men du når vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – både före och under resan.

Restyper i Florens