Resor
till
Florens

Pris från

...

Våra hotell

5 st

Prisnivå

Prisexempel från Giardini-Naxos
  • Pizzaca 100:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängd60 600 000

Resor till Florens

Florens ligger i Toscana som med konstskatter, spännande historia och vackra omgivningar gör staden till ett paradis. Många minnesvärda upplevelser väntar på dig i blommornas stad.

Santa Maria del Fiore och Ponte Vecchio
Stadskärnan med de flesta sevärdheterna är liten och det är lätt att hitta och ta sig runt på egen hand. Mitt i Florens, som ett bra riktmärke, ligger den väldiga domkyrkan Santa Maria del Fiore med sin vackra och världsberömda kupol. Runt domkyrkan slingrar sig medeltida gator och praktfulla renässanstorg omgärdade av ståtliga palats.

Piazza della Repubblica är en naturlig samlingspunkt, som gjord för en kaffe eller glass eller bara sitta i solen och njuta. Den stora piazzan ligger mellan Domen och floden Arno som sakta flyter genom staden.

En kort promenad nedanför Piazza della Republica, står den gamla bron Ponte Vecchio. En märklig medeltida bro med hus hängande över floden. Bron är av tradition fylld med guldsmedsaffärer som lockar till sig folklivet med gatumusikanter, konstnärer och turister.Hela denna fantastiska stad andas skönhet, bildning och kultur.

Botticelli, Dante och Machiavelli
I konststaden bland Toscanas kullar får du en kulturupplevelse som tar udden av allt annat du sett. I en inramning av små trånga gränder och blommande piazzor ligger museer, kyrkor och palats så tätt att du alltid kommer att hitta något nytt att besöka alldeles runt hörnet.

Romarna döpte staden till "den blomstrande" – om orsaken till det kan man bara spekulera. Byggnaderna i Florens påminner fortfarande i all sin prakt om att det var här renässansen föddes. Här målade Botticelli "Venus", här utvecklade Machiavelli sina politiska teorier och Dante skrev "Den gudomliga komedin". Konstmuseet Uffizierna är ett måste bland det stora utbudet av sevärdheter. Här finns verk av bland andra Michelangelo, Leonardo da Vinci och Tizian. I kyrkan Santa Croce finns Michelangelos grav till allmän beskådan.

Shopping och toscansk mat
Shoppingturen kan man koncentrera till boutiquerna på ömse sidor om Ponte Vecchio, som i sig är en länga butiker med inriktning på smycken. De lokala hantverkarna har rykte om sig att vara mästare i att tillverka kopior av konst och konsthantverk.

De toscanska maträtterna är lika jordnära som de lerkärl som de serveras i. En specialitet är bistecca alla fiorentina, kalvkött som kryddas med örter och placeras i en kolgrill. En måltid på restaurang inleds alltid med antipasto. Toscanas egen variant heter crostini och består av en skiva rostat bröd med pålägg som t ex soltorkad tomat i olja eller en bit kycklinglever.

När du avnjutit det kulturella Florens såväl som det kulinariska återstår bara att stå en stund på Ponte Vecchio och se solen gå ner över floden Arno. För vid det laget har du säkert redan bestämt dig för att komma tillbaka.

Restyper i Florens

Rekommenderade hotell - Florens