Resor
till
Sardinien

Pris från

...

Våra hotell

25 st

Prisnivå

Prisexempel från Alghero
 • Pizzaca 80:-
 • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
 • ValutaEuro (EUR)
 • Tidsskillnad0 timmar
 • HuvudstadRom
 • SpråkItalienska
 • Folkmängd60 600 000

Resor till Sardinien

Sardinien

Med långa vita stränder, gömda bergsbyar och småstäder där pastellfärgade hus lutar mot varann är Sardinien en ö att upptäcka. Snorkling, cykling och matupplevelser hör också till bilden. Kring Alghero och på Costa Smeralda-kusten finns allt från lyxiga beach clubs till vårt eget TUI Blue For Families, direkt vid havet.

Stränder, gränder och närodlat
Sardinien är Italiens näst största ö och bjuder på mycket av just det som alla Italienfrälsta gillar mest. En omväxlande natur med vita sandstränder, lavendeldoftande vandringsleder och charmigt nötta småstäder. Och mat på närodlade råvaror som tillagats enligt sardisk tradition. Doftande skaldjurspasta, ostar, korvar och hembakat bröd hör till öns matkultur.

Att göra på Sardinien
Hyr en bil (eller en cykel!) och leta dig fram på slingrande småvägar runt ön eller häng med på någon av våra utflykter. Du kan vandra i Porto Contes naturpark, spela golf, göra en dagstur med båt till grannön Korsika eller segla katamaran. Till den fina sandstranden Stintino (La Pelosa) tar du dig enkelt med båt från Alghero.

Två sidor av Sardinien
Du kan välja att bo i eller omkring Alghero på västkusten, dit vi har direktflyg med charter. Men även välja paketresor med hotell och reguljärflyg som landar i Olbia på den nordöstra kusten, intill den kända "Smaragdkusten" Costa Smeralda.

Alghero-kusten

 • Alghero – mysig atmosfär bland krogar och glassbarer i gränderna, gångavstånd till fina Maria Pia-stranden.
 • Porto Conte – rofylld havsbukt med vårt eget TUI Blue Baia di Conte, fyllt av aktiviteter för alla åldrar.
 • Bosa – medeltidsstad på en kulle, här bor du på ett hotell med anor från 1700-talet.
 • Castelsardo – en av Italiens vackraste städer innanför medeltidsmurar
 • Stintino – charmig badort med småstadskänsla nära den berömda stranden La Pelosa

Costa Smeralda-kusten

 • Budoni – trivsam badort söder om Costa Smeralda, med vykortsvackra stränder och grön natur
 • Costa Smeralda – kusten som blivit berömd för dussintals vackra vita stränder och för jet set-livet i Porto Cervos hamn.
 • Olbia – rätt val för dig som vill ha nära till Costa Smeraldas stränder men samtidigt uppleva småstadsliv och kulturhistoria.

Boka en kryssning till Sardinien

Med TUI kan du även kryssa till Sardinien. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. På en kryssning till Sardinien får du se Italiens och Medelhavets näst största ö. Vacker natur, pastellfärgade byar och fantastiska stränder gör resmålet mångsidigt med en härlig mix av lantlitg och exklusivt. Här kan du se alla TUIs kryssningar i Medelhavet.

Våra resmål på Sardinien

Alghero

Alghero

17 hotell
Från
En pärla bland italienska städer med charmiga gränder, medeltidstorn och massor av bra restauranger. Den fina långgrunda Maria Pia-stranden ligger ett stenkast bort.
Porto Conte

Porto Conte

4 hotell
Från
Naturskön trakt med landsbygd, stränder och havsbukter nordväst om medeltidsstaden Alghero. Här ligger vårt TUI Blue For Families och flera andra fina hotell direkt vid stränderna.
Budoni

Budoni

0 hotell
Från
Fridfull liten stad på östkusten med småbåtshamn och fin sandstrand med turkost vatten. Lite utanför ligger våra resorthotell med stora pooler och många andra faciliteter.
Costa Smeralda

Costa Smeralda

0 hotell
Från
Sardiniens mest exklusiva del, vars namn betyder Smaragdkusten. Bada på vita stränder, ät italienska gourmetmiddagar och kolla lyxyachter i jet set-staden Porto Cervo.
Castelsardo

Castelsardo

0 hotell
Från
En urcharmig liten medeltidsstad på en kulle vid havet. Här kan du bada, äta på romantiska restauranger, promenera i gränderna och titta in i borgen och katedralen.
Isola Rossa

Isola Rossa

4 hotell
Från
Vid de långa, vita sandstränderna på nordkusten kan du välja mellan flera fina hotell. Intill ligger fiskebyn Isola Rossa med strandtavernor och en livlig marina.
Olbia

Olbia

0 hotell
Från
Småstad söder om Sardiniens guldkust Costa Smeralda. Du har nära till jet set-folkets stränder men kan samtidigt strosa bland trattorior, glassbarer och medeltidskyrkor.
Bosa

Bosa

0 hotell
Från
Medeltidsstaden Bosa är som hämtad ur en romantisk film. Här kommer du nära den italienska folksjälen och kan bo på vårt unika hotell med anor från 1700-talet.
Visa alla (8)