Resor
till
Torrevieja

Pris från

...

Våra hotell

4 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 200:-
  • 1 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 84 500

Resor till Torrevieja

Torrevieja

Sandstränder, trevliga restauranger, kulturupplevelser och spanskt småstadsliv. Golfbanor och vingårdar finns på bekvämt avstånd. I Torrevieja finns något för alla och här är vädret behagligt året om.

Strosa längs den vackra strandpromenaden med vajande palmer, slå dig ned på en uteservering och njut av läckra tapasrätter. Torrevieja - den mellanstora staden längs Costa Blanca-kusten söder om Alicante är ett populärt resmål året om. Här är klimatet behagligt och sommaren sträcker sig långt in på hösten. Staden är känd för sitt vibrerande uteliv med trevliga pubar och barer men också för sina kulturupplevelser som konserterna med klassisk musik, museum och flamencodans. Närliggande golfbanor och vingårdar når du lätt med hyrbil boka en hyrbil redan hemifrån.

Stränderna i Torrevieja

Soldränkta stränder med finkornig vit sand är en av höjdpunkterna i Torrevieja. Här kan du njuta av storstadspuls, salta dopp och sol vid stadsstranden Playa Del Cura mitt i stan. Vid populära Playa Los Locos i norr finns flera restauranger och här trivs surfarna. Den långa breda stranden La Mata är poppis bland både turister och lokalbefolkningen i Torrevieja och den långgrunda stranden Cabo Roig är en favorit bland barnfamiljer med sitt lite lugnare vatten och fina botten.

Golfa året runt och hyr en bil

I Torrevieja med omnejd finns ett 10-tal golfbanor. De är alla fina och välskötta och det milda klimatet gör att du kan golfa året runt. Golfbanorna når du med enkelt med hyrbil. Hyr en bil och upptäck hela Costa Blanca-kusten med vackra stränder, trevliga städer och lantliga vingårdar.

Dans, musik, shopping och museum

Ta en sväng om i en medryckande flamencodans, koppla av på en konsert med klassisk musik eller besök Torreviejas naturhistoriska museum. Staden i är full av upplevelser. Promenera runt i stan och njut av vackra konstverk och statyer. Spana in stadens vackra casino som byggdes 1896 och sägs vara stadens äldsta byggnad. För den shoppingsugne finns ett stort shoppingcentrum centralt i Torrevieja – Habanero Shopping Centre. Där finns också en biograf, en bowlingbana och många restauranger och barer. Små butiker hittar du runt om i staden och längs den vackra strandpromenaden.

Tapas, skaldjur och paella

Matälskaren har mycket att hämta i Torrevieja. Passa på att njuta av det spanska köket och ljuvliga medelhavssmaker. Beställ en traditionell paella, skaldjur och läckra små tapasrätter som manchego-ost, lufttorkad skinka, patata bravas och smarriga pimientos de padrón.

Restyper i Torrevieja