Resor
till
Pafos

Pris från

...

Våra hotell

7 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 110:-
  • 1 liter vattenca 9:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad+1 timme
  • HuvudstadNicosia
  • SpråkGrekiska, turkiska
  • Folkmängdca 64 300

Resor till Pafos

Pafos

Pafos på sydvästra Cypern andas småskalig charm. Här är det lätt att varva avkoppling vid stranden med promenader bland små restauranger och kulturskatter från antiken. Välj mellan allt från vårt TUI Blue For Two som är designat för vuxna till TUI Blue For Families som är familjers semesterparadis. Nästan alla hotell har strandläge.

Halva Pafos är en välordnad semesterort med fiskehamn, restauranger, badklippor, små stränder och en fin strandpromenad. Den andra delen kallas Pano Pafos ("övre Pafos"). Där kommer du stadens invånare närmare och hittar många genuina cypriotiska restauranger. Här ligger också den vackra gamla saluhallen, med färger, dofter och ett labyrintiskt myller som får den att likna en basar.

Golfbanor runt knuten

Golfspelare bor också bra till i Pafos. I närområdet finns flera av Cyperns finaste golfklubbar. Mer information kan du få via ditt hotell.

Antika kulturminnen

I Pafos ligger många historiska sevärdheter, mer eller mindre inbäddade i turistområdet. Däribland en antik romersk teater, katakomber, medeltidskyrkor och de välbevarade golvmosaikerna i den romerska villan "Dionysos hus".

Utflyktstips

Ett bra sätt att se mer av Cypern är att följa med på en utflykt. Huvudstaden Nicosia, den fantastiska naturen i Troodosbergen eller en halvdagskryssning är lite av det du kan uppleva.

Upptäck ön med hyrbil

Vill du hellre utforska ön på egen hand ger guiderna gärna tips på turer. Du kan göra det enkelt för dig genom att boka en hyrbil redan hemifrån.

Restyper i Pafos