Resor
till
Marbella

Pris från

...

Våra hotell

10 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 80:-
  • 1,5 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0/-1 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 140 750

Resor till Marbella

Marbella

Är du ute efter en både-och-semester är en resa till Marbella helt rätt. Här varvas romantiska gränder med breda affärsgator, gourmetrestauranger med enkla tapasbarer, hantverksbodar med exklusiva märkesbutiker. Res till Marbella över en weekend – eller en hel vecka.

Den gamla stadskärnan vimlar av tapasbarer, kaféer och restauranger. Plaza de Naranjos (Apelsintorget) är kvällarnas turistmagnet med en romantisk atmosfär bland renässanspalats och moriska befästningstorn. Letar du dig in i gränderna hittar du små undangömda ställen där lokalbefolkningen njuter av sin café con leche.

Strandpromenad för alla

Annars kretsar mycket av Marbellas magi kring den långa fina strandpromenaden som sträcker sig från gamla fiskehamnen ända till småbåtshamnen Puerto Banús sju kilometer bort. I Puerto Banús är det stora nöjet att strosa omkring och spana in lyxyachter från hela världen. De många sandstränderna ligger uppradade efter varandra längs hela strandpromenaden, alla lika välordnade.

Shopping och golf i Marbella

Vill du kombinera stranddagar med shopping och stadsliv ska du leta upp den nya delen av staden med breda boulevarder och märkesbutiker. Dessutom finns mängder av golfbanor i området kring Marbella. Nueva Andalucia, strax intill Puerto Banús, är ett av dessa områden. Att göra en golfresa till Marbella på våren eller hösten, när allt är lite lugnare i Marbella, är ett av våra bästa tips.

Se och göra kring Marbella

Att hyra bil och se sig omkring är ett annat tips. Både längs kusten och i inlandet finns platser du lätt når på en dagsutflykt. Gibraltar, Granada (med palatset Alhambra), Sevilla, Ronda och Malaga är bara några exempel på sevärda platser i närheten av Marbella. Enklast är att boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Restyper i Marbella