Korfu

...

 

Prisexempel från Korfu stad
 • Enkel middagca 200:-
 • 1 liter vattenca 5:-

 • ValutaEuro (EUR)
 • Tidsskillnad+1 timme
 • HuvudstadAten
 • SpråkGrekiska
 • Folkmängd10 750 000
Korfu

Grönska och skönhet är Korfus signatur. Tänk kullar och berg med doftande pinjeskogar, silvriga olivträd och blommande buskar. Men också en kust med ett pärlband av byar, badorter och fina stränder. Plus charmiga Korfu stad där kulturhistoria och folkliv möts.

Italienska influenser

Korfu hör till de joniska öarna väster om grekiska fastlandet. Att man haft täta kontakter med Italien märks på både matkultur och arkitektur. Till exempel har husen lutande tegeltak i stället för de typiskt platta grekiska taken. Och fasaderna är inte vita, utan putsade i ljusa pastellfärger som persikogult, rosa och ljusblått.

Staden som är ett världsarv

Du kan välja mellan hotell från TUI Sensimar för vuxna utan barn till trivsamma lägenhetshotell i kategorin Litet och familjärt. Eller TUI Family Life med barnklubbar, fitnesspass och prisvärd All Inclusive. Var du än bor ska du inte missa att besöka Korfu stad, som med sina hamnkvarter, venetianska borgar och romantiska gränder är något helt unikt. Unesco har fattat det och tagit med hela den gamla stadskärnan på sin lista över mänsklighetens världsarv.

Välj ett resmål!

Klicka på länkarna, så får du läsa mer om Korfus stränder, semesterutbud och bästa hotell.

 • Korfu stad – småstad med hög mysfaktor, shopping, restauranger och vårt TUI Family Life-hotell
 • Nissaki – rofylld strandby med klapperstensstrand, vandringsleder och ett TUI Sensimar-hotell för vuxna utan barn
 • Ermones – en lika fridfull by på västkusten, där vårt femstjärniga Sensimarhotell ligger direkt vid stranden
 • Gouvia – en av öns färgstarkaste badorter med allt från vattensport till restauranger, shopping och kvällsnöjen
 • Dassia – mellanstor badort med lång strand i bukten norr om Korfu stad
 • Agios Ioannis – stillsam bergsby där du hittar vårt Splash-hotell med gigantisk vattenpark
 • Aharavi – allsidigt resmål på nordkusten, vid en av Korfus längsta stränder
 • Moraitika – trivsam badort med stränder, småbutiker, restauranger och en charmig gammal bydel
 • Agios Ioannis Peristeron – stillsam by med lång strand och naturskönt läge vid foten av gröna sluttningar

Boka en kryssning till Korfu

Med TUI kan du även kryssa till Korfu. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. Upptäck mångfalden den grekiska övärlden har att bjuda på. Öarna bär på en enastående historia och kultur. Antikt möter nytt och vackra stränder ligger vid sidan av anrika städer. Korfu har några av Greklands vackraste stränder och en nästan tropisk natur. Missa inte att besöka Korfu stad med sin gamla stadskärna och sina fort. Här kan du se alla TUIs kryssningar i Medelhavet.

Agios Ioannis

Agios Ioannis

0
Semester för blötdjur – här bor du på vårt Splash-hotell i vattenparken Aqualand, med obegränsad tillgång till åkattraktionerna. Plus All Inclusive på hotellet.
Aharavi

Aharavi

0
Mångsidigt resmål med lång barnvänlig strand, restauranger, butiker och kvällsnöjen. Egentligen två resmål i ett, eftersom Aharavi är hopväxt med tvillingorten Roda.
Ermones

Ermones

0
Ett rofyllt resmål i en bukt nedanför grönskande kullar med fruktodlingar och öns enda golfbana. Här ligger vårt femstjärniga Sensimar-hotell som är designat för par.
Gouvia

Gouvia

1
En av öns färgstarkaste badorter med ett lockande utbud av allt från vattensporter till restauranger, shopping och kvällsnöjen. Därtill finns hotell för alla smaker.
Korfu stad

Korfu stad

0
Den lilla storstaden som är Korfus självklara drottning, fylld av charm, kulturhistoria, shopping, restauranger och vacker arkitektur. Här finns vårt TUI Family Life-hotell.
Moraitika

Moraitika

0
Trivsam badort på sydöstra Korfu. Här kan du koppla av behagligt nära stränder, småbutiker, restauranger och gamla Moraitikas charmiga gränder högre upp på kullen.
Nissaki

Nissaki

1
Rofyllt och lantligt resmål med lång strand nedanför gröna kullar på sydöstra Korfu. Direkt vid stranden ligger vårt parhotell TUI Sensimar Atlantica Nissaki Beach med All Inclusive.
Agios Ioannis Peristeron

Agios Ioannis Peristeron

1
Fridfull pärla med fina stränder och naturskönt läge vid foten av gröna sluttningar. På vårt eleganta All Inclusive-hotell finns tennisbanor, flera pooler och mycket annat.
Dassia

Dassia

0
Trivsam badort med lång strand i bukten norr om Korfu stad. Du har grön natur inpå knutarna och kan bland annat välja ett All Inclusive-hotell med thalasso-spa.

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell på Korfu Visa alla hotell i Grekland