5 billiga weekendstäder i Europa

2019-04-09
Towe A
Visst är det lite härligare att resa bort när man vet att man inte behöver snåla under sin semester? Många städer i Europa blir lätt väldigt dyra om kronan är svag men här kommer 5 tips på städer där du fortfarande får mycket för pengarna.

1. Podgorica i Montenegro

Podgorica är huvudstad i Montenegro och här får du inte missa de smala gatorna i Stara Varoš (Gamla stan), njuta av kaffe på Hotel Podgorica’s soliga terrass och promenera i Njegoš Park.

Podgorica är också en perfekt hub för att se resten av Montenegro. Från Podgorica tar du dig till badorten Budva på endast en timme eller till hänförande Kotor på 1,5 timme.

Prisexempel

 • Hotellrum (fyrstjärnigt) för två personer: ca 500 kr/natt
 • Trerätters middag (mellanklassrestaurang) för två personer: ca 250 kr
 • En kaffe: ca 10 kr
weekend Montenegro
Podgorica kan lätt kombineras med båda Budva och Kotor.

2. Sarajevo i Bosnien Hercogovina

Sarajevo är huvudstad i Bosninen Hercegovina. Staden är inte jättestor (600,000 invånare) och är väldigt promenadvänlig. Strosa runt i gamla stan, besök katedralen, klättra upp till det vita fortet för att se på den storslagna utsikten och ät cevapcici som är kolgrillad köttfärs i pitabröd.

Det är omöjligt att besöka Sarajevo och inte bli påmind om stadens historia. För att förstå den bättre, besök Tunnel Museum. Det var i denna tunnel, belägen under Sarajevos flygplats, som förnödenheter kom in till staden under kriget och det var också här många flydde under åren 1992-1996.

Prisexempel

 • Hotellrum (fyrstjärnigt) för två personer: ca 700 kr/natt
 • Trerätters middag (mellanklassrestaurang) för två personer: ca 250 kr
 • En kaffe: ca 10 kr
sarajevo
Sarajevo ger dig mycket för pengarna.

3. Istanbul i Turkiet

Topkapipalatset, den blå moskén, Hagia Sofia, det sjunkna palatset, Grand Bazar - allt och lite till finns i vackra Istanbul. Istanbul är Turkiets största stad och är belägen mellan Europa och Asien. Ta en båttur på floden Bosporen, bada hamam, strosa längs shoppinggatan Istiklal Caddesi, besök en takbar och ät magisk kebab från en matvagn.

Prisexempel

 • Hotellrum (fyrstjärnigt) för två personer: ca 750 kr/natt
 • Trerätters middag (mellanklassrestaurang) för två personer: ca 200 kr
 • En kaffe ca 15 kr
istanbul weekend
Istanbul är en stad du bara måste uppleva.

4. Krakow i Polen

Krakow är en utav Polens äldsta städer och här är det lätt för alla att hitta något de gillar. Trendiga restauranger, museer, slottet Wawel, domkyrkan och en mängs cafeer och barer.

Här har vi skrivit en härlig guide för tre magiska dagar i Krakow.

Prisexempel

 • Hotellrum (fyrstjärnigt) för två personer: ca 800 kr/natt
 • Trerätters middag (mellanklassrestaurang) för två personer: ca 250 kr
 • En kaffe: ca 15 kr
weekend i krakow
Krakow - något för alla.

5. Prag i Tjeckien

Prag är en weekendklassiker som håller år efter år. Vandra över Karlsbron, åk båt på floden Moldau, botanisera på marknaden Holešovická Tržnice och besök Kafkamuseet.

Har du tid över så besök kurorten Karlsbad där det finns varma källor, flertalet spa, mysiga promenadstråk och en bergsbana med härlig utsikt.

Prisexempel

 • Hotellrum (fyrstjärnigt) för två personer: ca 1200 kr/natt
 • Trerätters middag (mellanklassrestaurang) för två personer: ca 300 kr
 • En kaffe: ca 15 kr
prag weekend
Parg - favoriten som står sig år efter år.

Vill du ha mer inspiration kring weekendresor? Här hittar du alla våra artiklar inom detta härliga område.

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

5 veganska recept på TUI Family Life

För oss på TUI är det viktigt att ständigt förnya och förbättra våra buffér på våra hotell. De senaste åren har vi satsat lite extra på fixa riktigt bra vegetariska och veganska rätter som passar hela familjen. Här är 5 veganska recept från våra bufféer på TUI Family Life, de är dessutom glutenfria så alla ska kunna hitta sin favorit i buffén!
Hanna P Hanna P 2019-05-06

7 instagramvänliga hotell att boka i sommar

För mycket folk i bild, pooler som ligger i skugga och träd som skymmer havsutsikten? Dessa familjehotell har perfekta instagramplatser, fortsätt läs för att ta sommarens snyggaste bilder.
Towe A Towe A 2019-05-06