Om lägenheter

Att tänka på när du bokar en lägenhet:

Köket inte alltid är så välutrustat. Kaffebryggare, brödrost, potatisskalare, visp, osthyvel etc finns endast i undantagsfall. Förbrukningsartiklar som toalettpapper och diskmedel ingår normalt inte.

  • Vissa lägenheter har gasspis.
  • Värmning av mat/dryck ta tid p.g.a begränsad strömtillförsel.
  • Matplatsen finns ibland på balkongen, markterrassen eller i hallen.
  • Kyl/frys kan upplevas som störande.

Notera också att:

  • Luftkonditionering finns sällan i samtliga rum..
  • Lägenhetshotell har ofta begränsad service jämfört med ett vanligt hotell.

Lägenhetstyper

Här får du en överblick över våra vanligaste lägenhetstyper. Ibland kan hotellen ha egna benämningar och lägenhetstyper, i så fall berättar vi om det under respektive hotell. Vissa lägenheter går att boka för fler personer än ordinarie antal, t ex en enrumslägenhet med två ordinarie sängar som disponeras av tre personer. Tillkommande person(er) sover då i extrasäng t ex en vikbar säng eller i en bäddsoffa.

Det är viktigt att du läser igenom den allmänna informationen om hotell och lägenheter på våra resmål. Standard och rutiner är många gånger annorlunda än vad vi är vana vid hemifrån. Välj rubrik i menyn till vänster.

Enrumslägenhet

Ett rum med kombinerat sov-/vardagsrum eller kombinerat sov-/matrum. Lägenheten har en pentrydel.

Tvårumslägenhet

Två rum, lägenheten består vanligtvis av ett sovrum och ett vardagsrum eller matrum. Lägenheten har en köks- eller pentrydel. Även andra planlösningar kan förekomma.

Trerumslägenhet

Tre rum, lägenheten består vanligtvis av två sovrum och ett vardagsrum eller matrum. Lägenheten har en köks- eller pentrydel. Även andra planlösningar kan förekomma.

Bungalow

Fristående byggnad med ett eller två våningsplan och max två dubbelrum, två sviter eller två lägenheter. Bungalowbyggnaden är en av flera byggnader inom en hotellanläggning.

Villa

Fristående byggnad för en eller två familjer med separata ingångar i markplan. Varje bostad har kök eller pentry, vardagsrum och ett eller flera sovrum.

Övriga lägenhetstyper

Ibland använder vi oss av hotellets egna benämningar av lägenhetstyper. Det är mest vanligt på de resmål dit vi flyger med reguljärt flyg. Det kan vara benämningar som superior, executive, premium, deluxe eller liknande. Det här kan till exempel innebära att boendet har en högre inredningsstandard och/eller utrustning, bättre läge inom hotellet, en extra service eller annat.

Kampanjrum/Promotionrum

Lägenheter som är billigare än övriga lägenheter på ett hotell. Lägenhetens storlek, placering och standard kan vara något sämre än övriga. Typ av utsikt och eventuell uteplats kan inte specificeras. Lägenhetsstandarden på ett kampanjrum varierar från hotell till hotell.

Våra lägenhetshotell

När du vill rå dig själv i en rymlig lägenhet på semestern, med eget kök och uteplats eller balkong. Se våra lägenhetshotell här

Hotellbilder

Vissa av våra resemagasins och webbens hotellbilder är av fototekniska skäl fotograferade med vidvinkelobjektiv. Detta kan ibland vara lätt missvisande och medföra att rum och pooler ser större ut än i verkligheten.

För nyrenoverade och nybyggda hotell använder vi ofta illustrationer i väntan på att renoveringen/byggnationen är klar och riktiga bilder finns att använda.

Då lägenheter, hotellrum och balkong/uteplats kan skilja sig inom ett hotell är bilderna endast att ses som typexempel.

Favorite- och Select-rum

Under vintersäsongen 2019/2020 har TUI Blue For Families-hotell (tidigare TUI Family Life-hotell) Favorite- och Select-rumstyperna. I favoriterum bor du i bekväma, rymliga familjerum eller 2- till 3-rumslägenheter med modern inredning. Valda rum är superior-rum på samma hotell. Skillnaden mellan de två rumstyperna kan vara möbler, utrustning, plats och extra storlek på lägenhet/rum eller balkong i kategorin Välj.