Resor
till
Kroatien

Pris från

...

Våra hotell

80 st

Prisnivå

Prisexempel från Tucepi
  • Pizzaca 60:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängd4 171 000

Resor till Kroatien

Kroatien

Kroatien håller på att bli ett av Europas hetaste semesterländer. Den 180 mil långa kusten mot Adriatiska havet kantas av charmiga byar, stränder med kristallklart vatten, pinjeträd, cypresser och gröna öar i det glittrande havet. Plus unika historiska städer som Porec, Split och Dubrovnik.

Vi på TUI reser till tre olika flygplatser i Kroatien och täcker på så vis in hela den långa kusten, från Istrien nära Italien till Makarska-rivieran mitt i landet och Dubrovnik-regionen i söder, nära gränsen till Montenegro. Vilket du än väljer går flygresan på under tre timmar om du reser nonstop.

Makarska-rivieran

Makarska-rivieran börjar söder om staden Split, som är känd både för sitt fotbollslag och sin världsarvsmärkta gamla stadsdel med ett romerskt palats. Längs rivieran ligger ett pärlband av idylliska strandbyar som Igrane, Tučepi och Podgora kring den färgstarka lilla staden Makarska. Dessutom kan du bo på de natursköna öarna Brac och Hvar. Bland boendealternativen sticker våra fina TUI Blue Makarska och TUI Blue Adriatic ut från mängden med modern design och perfekt strandläge.

Istrien

Istrien är den gröna halvön längst upp i Adriatiska havet, i jämnhöjd med Venedig på italienska sidan, dit du kan göra en dagsutflykt. Regionen passar lika bra för familjer som för cykelbitna och alla som älskar god mat. Välj mellan rofyllda strandresmål som Rabac med vårt flaggskepp TUI Blue Bellevue och traktens största turistort Porec med sin charmiga medeltida stadskärna.

Dubrovnik-kusten

Dubrovnik-kusten har lika fina stränder och samma sorts läckra mat som resten av Kroatien. Skillnaden är att du dessutom får uppleva den unika staden Dubrovnik med ringmurar, linbana och inspelningsplatser från Game of Thrones. Du kan bo inne i Dubrovnik, i trivsamma badorter som Cavtat eller ute på den gröna ön Korčula med sin medeltida stadskärna.