Resor
till
Venedig

Pris från

...

Våra hotell

7 st

Prisnivå

Prisexempel från Giardini-Naxos
  • Pizzaca 100:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängd60 600 000

Resor till Venedig

Ingen stad i världen är väl så romantisk som Venedig? Med sitt virrvarr av snirkliga gränder, sina klassiska gondoler, broar, öar, storslagna torg och mysiga restauranger inbjuder den norditalienska staden till spännande upptäckter.

Venedig är byggd på mer än 100 små öar och nästan 400 broar. De smala, spännande gränderna och de många kanalerna går i olika riktningar och det är lätt att gå vilse, men se det som en fördel och ett utmärkt sätt att upptäcka hamnstaden Venedig.

Canal Grande är huvudgatan och kanalen som delar staden i två delar. Ett tips är att köpa ett billigt dagskort till vaporetti – vattenbussarna som långsamt tar dig längs kanalerna. Den populäraste linjen är den som går längs Canal Grande, från järnvägsstationen Santa Lucia till Markusplatsen.

Folklivet runt Markusplatsen
Markusplatsen är vacker och mycket välbesökt. Välj därför tidpunkt för besöket med omsorg för att undvika den värsta trängseln. Vid det stora torget ligger den ståtliga kyrkan Basilica di San Marco och det vita Dodgepalatset precis som stadens stolthet Kampanilen – det karakteristiska, 90 meter höga klocktornet.

Känns ansamlingen av turister allt för påträngande promenerar du bara iväg några kvarter och har då stora chanser att hitta lugna små torg med charmiga kaféer eller vinbarer. Slå dig ner med en cappuccino och en glass för att beskåda folklivet och gondolerna längs stadens kanaler.

Gondoler i trä
De vackra, omsorgsfullt omskötta gondolerna i trä som inte bara är till prydnad utan framför allt fungerar som transportmedel i denna bilfria stad. De snabba gondoler som venedigborna själva tar, är en upplevelse som kräver både mod och bra balanssinne. Längtar du istället efter romantik på tu man hand hyr du en lite dyrare gondol för två. Med en gondoljär klädd i hatt och klassiskt randig tröja. För Venedig är en romantisk stad väl värd en weekendresa.

Modern konst hos Peggy Guggenheim
Liksom många italienska städer kan Venedig inte bara stoltsera med en lång hisoriska byggnader, här finns även flera museer, bland annat det välkända Peggy Guggenheim Collection, ett måste för alla konstintresserade. Museet, som ligger vid Canal Grande, inrymmer främst 1900-talskonst av bland annat Giacometti, Dalí, Picasso och Miró.

Rekommenderade hotell - Venedig