Resor
till
Prag

Pris från

...

Våra hotell

19 st

Prisnivå

Prisexempel från Prag
  • 1,5 liter vattenca 4:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaTjeckiska korunas (CZK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadPrag
  • SpråkTjeckiska
  • Folkmängd10 560 000

Resor till Prag

Prag har de senaste trettio åren utvecklats till en vacker stad med omsorgsfullt renoverade medeltidsbyggnader och praktfulla renässanspalats. Men också till en dynamisk storstad perfekt för en weekendresa eller en vecka med mycket av det senaste inom ekotrender, alternativ konst och musik samt ett fantastiskt utbud av både trendiga och traditionella restauranger. För att inte tala om all lokalproducerad öl från både stora och små bryggerier.

Promenad- och matstad
Prags stadskärnan är inte så stor men både kuperad och mycket omväxlande i sin arkitektur, perfekt för långsamma promenader. Här finns fantastiskt vackra husfasader och många offentliga konstverk att glädjas åt, dessutom ligger utekaféer och barer tätt. Så du behöver sällan leta för att hitta ett mysigt ställe där du kan vila fötterna och dricka dig otörstig. Prag har dessutom utvecklats till ett paradis för matälskare och att prisnivån på mat och dryck är betydligt lägre än i Skandinavien gör ju inte saken sämre!

Se Prag från ovan
Gillar du höga höjder och utsiktsplatser? Högst upp i det "dansande huset" hittar du Fred & Ginger, restaurang och vinbar med fin utsikt över Prag. Även från kaféet i Letnáparken kan du beskåda floden och staden lite från ovan. Till högsta kullen i den vackra Petrinparken kan du åka bergbana och i parken finns även en miniatyr av Eiffeltornet med 299 trappsteg upp till utsiktsplattformen. Prags vackra parker är värda ett besök av flera skäl, i flera av dem finns det till exempel pianon, så har du tur får du en gratiskonsert av en pianist som repeterar.

Karlsbron och Pragborgen
Karlsbron över floden Vltava (Moldau) går mellan de två stadsdelarna Stare Mesto (Gamla Stan) och Mala Strana (Lillsidan) och det är här i hjärtat av Prag som de flesta av de historiska sevärdheterna finns. På en kulle ovanför flodens västra sida ligger den imponerande Pragborgen med bland annat St Veitskatedralen, Guldgränden, kronjuvelerna, presidentens kontor och ett stort leksaksmuseum. Här kan du lätt tillbringa en hel dag!

Restyper i Prag