Resor
till
Prag

Pris från

...

Våra hotell

18 st

Prisnivå

Prisexempel från Prag
  • 1,5 liter vattenca 4:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaTjeckiska korunas (CZK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadPrag
  • SpråkTjeckiska
  • Folkmängd10 560 000

Resor till Prag

Prag

Prag har de senaste trettio åren utvecklats till en vacker stad med omsorgsfullt renoverade medeltidsbyggnader, samtidigt som staden är levande och ett perfekt resmål för en weekendresa. Här lockar ett rikt utbud av restauranger, museer och mysiga torg - för att inte tala om all lokalproducerad öl från både stora och små bryggerier.

Det finns att göra - för alla

Prags stadskärnan är inte så stor men både kuperad och mycket omväxlande i sin arkitektur vilket gör att tiden springar iväg när man strosar fram längs de snirkliga, små gatorna. Här finns fantastiskt vackra husfasader och många offentliga konstverk att glädjas åt, dessutom duggar utecaféer och barer tätt. Prag har dessutom utvecklats till ett paradis för matälskare och att prisnivån på mat och dryck är betydligt lägre än i Skandinavien gör ju inte saken sämre!

En weekendresa till Prag

Att åka på en weekend till Prag är popuärt - och det beror på flera anledningar. Dels för att det är en tacksam flygtid till staden från Sverige, ungefär två timmar, dels för att stadskärnan är lagom stor att promenera fram genom. Det går givetvis att hyra cyklar om man hellre föredrar det - eller varför inte ta en trampbåt?

Rikt utbud av sevärdheter

Karlsbron över floden Vltava (Moldau) går mellan de två stadsdelarna Stare Mesto (Gamla Stan) och Mala Strana (Lillsidan) och det är här i hjärtat av Prag som de flesta av de historiska sevärdheterna finns. På en kulle ovanför flodens västra sida ligger den imponerande Pragborgen med bland annat St Veitskatedralen, Guldgränden, kronjuvelerna, presidentens kontor och ett stort leksaksmuseum. Här kan du lätt tillbringa en hel dag!

Restyper i Prag