Måltider

Beroende på ankomst och avresetid kan man gå miste om en eller ett par måltider om halv-, helpension eller All Inclusive beställts eftersom in- och utcheckningstiden styr när måltidspaketet påbörjas och upphör.

Olika alternativ

All Inclusive

I All inclusive ingår normalt frukost, lunch och middag, måltidsdrycker, drycker i baren (lokala märken), mellanmål & snacks. På vissa hotell kan även olika typer av aktiviteter ingå.

Helpension

I helpension ingår vanligtvis frukost, lunch och middag om inget annat anges. Måltidsdrycker ingår i begränsad omfattning eller inte alls.

Halvpension

I halvpension ingår vanligtvis frukost och middag om inget annat anges. Måltidsdrycker ingår i begränsad omfattning eller inte alls.

Bokar du halv-/helpension eller All Inclusive är det normalt måltidsbuffé eller specialmeny som ingår. Under lågsäsong, eller när det är få gäster på hotellet, kan det hända att ett hotell som normalt serverar buffé väljer en fast meny eller val från à la carte menyn istället. På de hotell som också erbjuder à la carte går det ibland att beställa från den mot en extra avgift (betalas direkt till hotellet). Bordsbokning i à la carte restaurang görs direkt med hotellet. Vi som researrangör kan inte garantera plats i à la carte då platserna är begränsade. Kontrollera hotellinformationen för att få reda på vad som gäller på just ditt hotell.

Frukost

När det gäller frukost förekommer stora lokala variationer. Urvalet är sällan lika rikligt som vi är vana vid i Skandinavien.
Benämningen frukost avser kontinental frukost om inget annat anges: Kaffe eller te, smör bröd och marmelad.

Amerikansk frukost: Kaffe eller te, smör, bröd, marmelad, juice och ägg i någon form.

Hotell kan ibland ta ut extra avgift för livsmedel som inte ingår i grundutbudet, till exempel färskpressad juice.

Specialkost och kost för allergiker

Allergier och intolerans av olika slag är inte lika vanligt på våra resmål som det är här i Sverige. Läs mer