Resor
till
Verona

Pris från

...

Våra hotell

4 st

Prisnivå

Prisexempel från Giardini-Naxos
  • Pizzaca 100:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängd60 600 000

Resor till Verona

Verona

På det bördiga slättlandet strax söder om Alperna ligger en av Italiens vackraste och mest mångsidiga städer. Verona var en viktig stad redan för tvåtusen år sedan, när självaste Julius Caesar reste hit på semester.

Opera på den romerska arenan

Vid samma tid byggdes den romerska arenan med plats för 20 000 åskådare. Den står kvar intakt mitt i stadens centrum och sägs vara världens bäst bevarade amfiteater. Varje sommar under operasäsongen, från slutet av juni till slutet av augusti, uppförs operaföreställningar i den ljumma kvällsluften. En operakväll på Arena di Verona är en upplevelse och ett måste för alla operavänner!

Romeo och Julia

Shakespeares odödliga kärlekshistoria om ung, förbjuden kärlek utspelar sig i Verona på 1500-talet. Varje år besöker tusentals förälskade par och andra turister huset med Julias balkong för att påminnas om en av teatervärldens mest romantiska scener. Att balkongen på Julias hus uppfördes långt efter det att William Shakespeare skrivit sitt kärleksdrama är inte så viktigt i sammanhanget...

Shopping och kulturhistoria

På Piazza delle Erbe finns ett färgstarkt folkliv med marknadsstånd och inbjudande caféer. Här kan du shoppa allt från italienskt mode till lokala kulinariska delikatesser. Floden Adige flyter som ett stort snirkligt S genom staden och passerar bland annat det pampiga katedralen och 1300-talsborgen Castelvecchio.

Gardasjön och Valpolicella

Floden Adige är en av Italiens längsta floder, med källa i Alperna och utlopp i Adriatiska havet. Följer du den slingrande floden norrut från Verona kommer du till det natursköna området öster om Gardasjön. Den långsmala insjön är ett populärt utflyktsmål, kantad av charmiga småstäder och med Alpernas snötäckta toppar som storslagen fond. Till kusten och Venedig är det omkring tio mil.

För den vinintresserade finns det mycket att upptäcka och provsmaka i vindistrikten runt Verona. Här hittar du bland annat de välkända vinområdena Bardolino, Valpolicella och Soave.

Res till Verona med TUI

Våra resor till Verona går med reguljärt flyg vilket innebär att reslängderna är flexibla. Vi har inga guider på resmålet men du når vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – både före och under resan.

Restyper i Verona