Transfer

Transfer ingår oftast inte i resans grundpris. I de flesta fall kan du köpa till busstransfer eller privat transfer som väntar på dig vid ankomsten till resmålet. Har du bokat en paketresa med reguljärflyg kan det skilja sig från resa till resa.

Priset inkluderar både ankomst och hemresa. När du gör en bokning ser du alternativen som finns tillgängliga.

I de flesta fall möts du av TUIs personal vid ankomst, som ibland är engelsktalande. Flyger du med reguljärflyg möts du däremot oftast inte av TUIs personal vid ankomst.

Transfertiden varierar

Transfertiden anges från flygplatsen till närmaste hotell på resmålet. Tiden varierar beroende på vilket hotell du bokat, trafiken samt antal stopp.

Boka busstransfer

Bokar du busstransfer kan viss väntetid förekomma på flygplatsen. Transfern är ibland gemensam för flera flyg, med resenärer som kan vara från olika länder. Bussarna stannar oftast vid flera hotell och transfertiden kan därför variera. I vissa fall kan det hända att transfern istället sker med minibuss eller med taxi. Guider medföljer inte under transfern.

Boka privat transfer

Vill du komma direkt till hotellet kan du boka en privat transfer, som antingen är taxi eller minibuss. Du kan boka för sällskap upp till sex personer (beroende på resmål), inklusive barn under två år. När du bokar privat transfer för 4-6 personer, väljer du två stycken taxi för 1-3 personer. Om det blir ett eller två fordon får ni veta på destinationen. Tänk på att bagageutrymmet är begränsat. Priset bekräftas i bokningen.

Observera att bilbarnstolar inte kan bokas.

Kombinationsresor

Har du valt att kombinera två eller flera olika resmål så får du transfer när du byter hotell om du förbokat transfer mellan flygplats och hotell vid ankomst till resmålet. Kontakta våra guider för information om upphämtningstiden. Om du valt att kombinera två hotell på samma ort, ordnar du istället transporten på egen hand, sparar kvittot och kontaktar guiderna för att få tillbaka beloppet. Flera hotellstopp kan förekomma under transfern.

Observera, om du bokat en privat transfer från och till flygplatsen, kan du ändå behöva dela kombinationstransfern med andra resenärer mellan de olika orterna. Kombinationstransfern kan i vissa fall gå via flygplatsen.

När du inte bokat hotell

Om du bokar transfer men inte har bokat hotell kommer du att få transfer till/från ett specifikt hotell på resmålet som anges på din biljett. Det går inte att ändra transfern till ett annat hotell.

Ibland ingår transfern

På några resmål ingår transfern i grundpriset, t ex till Maldiverna där transfern sker med båt eller med sjöflygplan.