Boka vinterns drömresa med TUI

Vinterresor

Vart vill du resa i vinter?

Nedan kan du välja bland våra mest populära resmål, samt hotelltips inför din vintersemester.
Du kan också läsa mer om vårt trygghetspaket med fri ombokning och öppet köp för alla nybokade charterresor, samt om TUI Safety Promise och de tio säkerhetsåtgärder som implementerats på våra hotell.

Populära Kanarieöarna

Semesterfavoriten. Välj bland öarna Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote.
Här finns hotell för alla smaker, god mat och oändliga möjligheter för såväl barnfamiljer som vuxna som reser utan barn.

Du har givetvis öppet köp fram till 60 dagar före resan och fri ombokning utan extra kostnad med vårt trygghetspaket.
Läs mer om trygghetspaketet här >>

 • Villkor för rabattkoden: W20FAMILY

  • 1 000:- extra rabatt/bokning.
  • Gäller på utvalda TUI Blue For Families- och Blue Star-hotell på Kanarieöarna i vinter.
  • Rabattkoden är giltig t o m 13 augusti, 2020 och gäller för resor hela vintern.
  • Gäller endast för nybokningar av paketresor (charterflyg + hotell).
  • Gäller avreseperioden 15 oktober 2020 - 31 mars 2021.
  • Fyll i rabattkoden i sista steget i bokningen.

Hotelltips på Gran Canaria

Tips & inspiration

11 saker att göra med barnen på Gran Canaria

Om du så reser med barn, minstingar, ungar, tweenies, ungdomar eller en mix av allt finns det något för hela familjen att göra på Gran Canaria. Förutom sköna stränder finns fartfyllda vattenparker, interaktiva museer, omväxlande natur och spännande djur att titta på. Här listar vi 11 tips på vad familjen kan göra och se på Gran Canaria.
Hanna P Hanna P

13 av Kanarieöarnas bästa stränder – tipsen du inte vill missa

På Kanarieöarna finns stränder för alla smaker, från Fuerteventuras långa gyllene stränder till Teneriffas unika lavastränder. Här kommer 13 tips på både kända och okända stränder på de fyra populäraste Kanarieöarna.
Towe A Towe A

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J

Semesterfavoriten Thailand

Just nu kan du boka en veckas semester till Thailand i december från 7 498:- per person. Givetvis med bekvämt och klimatkompenserat direktflyg. Med vårt trygghetspaket har du också fri ombokning, samt öppet köp fram till 60 dagar före resan. Läs mer om trygghetspaketet här >>

Hotelltips i Thailand

Tips & inspiration

Thailands bästa stränder - 10 tips

Thailand har några av världens vackraste stränder. Turkost vatten ramas in av ljus sand och vajande kokospalmer. Här listar vi våra absoluta favoritstränder i olika delar av Thailand.
Towe A Towe A

Klimatkompenserade hotell i Thailand

Här listar vi alla hotell i Thailand där klimatkompensation ingår i priset. Väljer du att flyga med TUI fly eller TUI Airways ingår även klimatkompensation av flygresan. Vi kompenserar utsläpp av växthusgaser (CO2e) från våra egna flygplans bränsleförbrukning och från hotellens elanvändning, uppvärmning och från bränsleförbrukningen från hotellens fordon. Det gör vi genom att investera i sol-, vind-, vattenkraft och biogas.
Towe A Towe A

Öar du kan åka till från Khao Lak

I Khao Lak har du långa korallstränder vart du än vänder dig. Det finns också öar i närheten dit du kan göra en utflykt för att dyka, snorkla eller bara för att se dig omkring. Dykparadisen Similan Islands och Surin Islands tillhör en marin nationalpark. Och på Koh Kho Khao är luften fylld av fågelsång och vågbrus.
Eva S Eva S

Barnvänliga hotell i Thailand - 5 tips

Att Thailand är enormt barnvänligt det vet vi sedan länge. Stränderna är långgrunda, ingen behöver frysa, det är lätt att resa runt på egen hand och barn tas emot med öppna armar. Men det kan vara svårt att hitta det där perfekta familjehotellet bland den hundratals boenden som erbjuds. Här listar vi fem storfavoriter bland barnfamiljer.
Towe A Towe A

Upptäck Kap Verde

Här möts du av livsmottot "no stress". Kap Verde erbjuder fantastiska möjligheter för total avkoppling med ändlösa stränder och solsäkert klimat. Resan hit med direktflyg går på cirka 7,5-8 timmar.

Du har givetvis öppet köp fram till 60 dagar före resan och fri ombokning utan extra kostnad med vårt trygghetspaket.
Läs mer om trygghetspaketet här >>

Hotelltips på Kap Verde

Tips & inspiration

Paradiset Mexico

Uppfyll dina semesterdrömmar med en resa till Mexico. Här finns allt från kritvita stränder och turkost hav till spännande utflyktsmål som mayafolkets tempelstäder. Du kan välja boende mellan fina All Inclusive-hotell och mysiga bungalower vid stränderna.

Givetvis får du fri ombokning, samt öppet köp fram till 60 dagar före resan utan extra kostnad med vårt trygghetspaket.
Läs mer om trygghetspaketet här >>

Hotelltips i Mexico

Tips & inspiration

Thailand eller Mexico – vilket ska man välja?

Att välja resmål för en tropisk vintersemester är inte lätt. Allt ser ju lika lockande ut på bilderna, så hur ska man tänka? Här får du hjälp på traven när vi jämför två av svenska folkets mest älskade semesterländer – Thailand och Mexico – som visar sig ha både likheter och stora skillnader.
Astrid S Astrid S

Mexicos bästa stränder

Längs Mexicos kust ligger några av världens vackraste stränder. Eftersom det finns så väldigt många stränder kan du också lätt hitta en favorit, vare sig du gillar inramning av djungel, palmer eller antika ruiner. Här listar vi våra favoritstränder du inte ska missa när du besöker Mexico.
Towe A Towe A

Dreamliner. Längre resor med mindre utsläpp.

På TUIs längsta flygningar används de mest energieffektiva planen. En Dreamliner drar upp till 20 procent mindre bränsle än andra plan i samma storlek, vilket reducerar utsläppen rejält. Vi har tittat närmare på flyget som i vinter kan ta dig till Thailand, Vietnam, Mexico och flera andra tropiska resmål.
Astrid S Astrid S

TUI är Sveriges mest hållbara varumärke för resor

TUI är Sveriges mest hållbara varumärke i kategorin resor enligt svenska konsumenter. Det framgår av årets Sustainable Brand Index, som presenterades idag. Sustainable Brand Index är Europas största oberoende varumärkesstudie med fokus på hållbarhet. Även i Danmark toppar TUI listan.
Towe A Towe A

Var är det varmt just nu?

Tricket är att veta vart man ska resa för att hitta sin favorittemperatur. Med TUIs värmeguide kan du se vart det är varmt just nu.

Läs om säkerhetsåtgärderna på våra egna hotell
Nya rutiner för en tryggare vistelse

TUI SAFETY PROMISE

Medan vi väntar på att kunna ta emot dig som gäst igen, arbetar vi för fullt med att din kommande reseupplevelse ska vara så säker och bekväm som möjligt. Vi ser över alla delar, som ditt boende. Vi har t ex tagit fram en lista med tio säkerhetsåtgärder som implementeras på alla våra egna hotell runtom i världen. På det här sättet kan vi säkerställa bästa möjliga hygienrutiner och att våra hotell uppfyller dina nya förväntningar. Så att du även i framtiden kan checka in och koppla av. Precis som vanligt.
10 SÄKERHETSÅTGÄRDER >
 • Se våra 10 säkerhetsåtgärder

  1. Hotell-incheckning online utökas
  2. Personalen håller avstånd
  3. Personalen jobbar i avgränsade team
  4. Färre gäster samtidigt i restauranger och större avstånd mellan borden
  5. Restauranger öppna längre för att minska trängsel
  6. Underhållning och aktiviteter anpassas
  7. Handsprit tillgänglig för gäster och personal
  8. Djuprengöring av rummen
  9. Utökad servering vid bordet, mindre självbetjäning
  10. Medarbetare får säkerhetsutbildning

Villkor

 • TUIs trygghetspaket

  TUIs trygghetspaket gäller för nybokade charterresor.

  Paketet har följande beståndsdelar:

  • Vi bjuder på av- och ombokningsskydd (ord. pris 199–399 kr). Gäller för nybokade charterresor tills vidare. Läs mer på sidan om TUIs av- och ombokningsskydd.
  • Rätten till ombokning – alltså att byta datum och/eller resmål – har förstärkts så att du nu kan boka om vid valfritt antal tillfällen ända fram till 14 dagar före avresa.
  • Öppet köp gäller från det du bokar resan till 60 dagar före ditt avresedatum. Du behöver fortfarande betala anmälningsavgift inom 5 dagar efter att du bokat, men skulle du senare ångra dig, och det återstår minst 60 dagar, får du tillbaka det du dittills har betalat minus en administrativ kostnad på 200:-
  • Gäller endast paketresor med charterflyg.
  • Gäller ej weekendresor, kryssningar eller resor du paketerar själv.
  • Den nya resan ska vara en paketresa med charterflyg.
  • Om resan du bokar om till har ett högre pris betalar du endast mellanskillnaden, har den nya resan ett lägre pris återbetalas inte mellanskillnaden.
  • För utflykter och andra tillval till ursprungsresan gäller vanliga av- och ombokningsregler.
  • Ombokningar kan endast göras via vår kundtjänst på tel nr 0771-84 01 00
  • Erbjudandet gäller endast nybokningar från och med 4 maj 2020.
 • Generella villkor

  Eventuella prisexempel gäller per person och kan komma att justeras. Eventuell "upp-till-rabatt" gäller per bokning. Erbjudanden gäller nybokningar för charterpaket med flyg + hotell, ej endast flyg eller avresor med reguljärflyg om inte annat anges. Eventuella tillägg tillkommer. Platsantal är begränsat.
  TUI reserverar sig för eventuella korrekturfel

 • Kampanj- och rabattkoder generellt

  En kampanjkod anger du i sista steget när du bokar din resa, innan betalning, efter det rabatteras ditt pris. Rabatt med kampanjkod gäller även på resor med sänkta priser men kan inte kombineras med andra kampanj- och rabatterbjudanden, Coop-rabatt eller Nordic Choice-rabatt

 • Barnpris från 0:-

  Priset gäller för ett barn mellan 2-11 år som sover i extrabädd, tillsammans med fullt betalande i de ordinarie bäddarna i rummet/lägenheten.
  Priset gäller vid bokning av paketresa, hotell + charterflyg, med både 1 och 2-veckors reslängd.
  Begänsat antal platser till detta pris.
  För fler barnpriser i övriga perioder, se bokningsdialogen.

 • All Inclusive-erbjudanden

  Gäller endast nybokningar av paketresor (med charter- eller reguljärflyg) till utvalda hotell.
  Observera att rabatten redan är avdragen, priset du ser för All Inclusive i bokningsdialogen är det rabatterade priset.
  Begränsat antal platser

 • Fri ombokning för dig som bokade din resa mellan 10 mars och 4 maj

  Du som bokar en ny resa har möjlighet att boka om den vid ett tillfälle utan extra kostnad, fram till 14 dagar innan avresa.

  Gäller endast paketresor med charterflyg.
  Gäller ej weekendresor, kryssningar eller resor du paketerar själv.
  Den nya resan ska vara en paketresa med charterflyg och ha avresa senast 31/3 2021.
  Om resan du bokar om till har ett högre pris betalar du endast mellanskillnaden, har den nya resan ett lägre pris återbetalas inte mellanskillnaden.
  För utflykter och andra tillval till ursprungsresan gäller vanliga av- och ombokningsregler.
  Ombokningar kan endast göras via vår kundtjänst på tel nr 0771-84 01 00
  Erbjudandet gäller endast nybokningar från och med 10 mars 2020 till och med 4 maj 2020.