Resor
till
Malaga

Pris från

...

Våra hotell

15 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Pizzaca 80:-
  • 1,5 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0/-1 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 569 000

Resor till Malaga

Malaga

Malaga ligger just nu på topplistan över Spaniens hetaste städer. Här finns en uppsjö av bra restauranger, konstmuseer, stränder och golfbanor. Läget i hjärtat av Andalusien gör att du har nära till Marbella, Nerja och de vita byarna i bergen. Weekendresa eller en hel vecka – valet är ditt!

Malaga är den största staden på Costa del Sol med drygt en halv miljon invånare. Tack vare en samlad stadskärna når du ändå det mesta till fots. Shoppingstråket Calle Larios, katedralen, den moriska fästningen Alcazaba och Picassomuseet är några av hållpunkterna när du utforskar staden.

Strand i stan

Stranden i centrum, La Malagueta, är långsträckt och kantas av den fina strandpromenaden Muelle Uno. Här strosar folk i kvällssolen mellan uteserveringarna som lockar med tapas och grillad fisk och gatustånden som langar ut de goda friterade bakverken, churros.

Restaurangtätt

Malaga har blivit känt som ett resmål för matintresserade ocjh utbudet av restauranger är stort. Här finns allt från prisbelönta gourmetrestauranger till enkel gatumat. Dessutom kan hittar du vinhus och bodegor där man serverar traktens vin, missa inte regionens eget söta vin Malaga Dulce.

Att se och göra kring Malaga

Malaga är en perfekt utgångspunkt för att se Andalusien och Costa del Sol. Maximal frihet får du om du bokar en hyrbil. Här kommer några av våra tips: De vita bergsbyarna uppe i bergen (som till exempel Mijas), Granada med det moriska palatset Alhambra och den söta staden Nerja, bara fem mil från Malaga.

Restyper i Malaga