Resor
till
New York

Pris från

...

Våra hotell

27 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • 1,5 liter vattenca 15:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaDollar (USD)
  • Tidsskillnad-5/-9 timmar
  • HuvudstadWashington D.C
  • SpråkEngelska
  • Folkmängdca 8 538 000

Resor till New York

New York

Det finns ingen storstad i världen som överträffar New York. Här finns allt, i en salig blandning av klassiskt, nytt och originellt. Njut av hisnande vyer och låt dig ryckas med av pulsen.

Även förstagångsbesökaren kommer att känna igen sig, det ser nämligen ut som det man sett på film. Man känner igen röken från gatorna, ljudet av polissirener, försäljarna som säljer amerikanska kringlor och tidningar i gathörnen, de klassiska brandtrapporna på husen, neonskyltarna vid Times Square, de gula taxibilarna och de välkända gatuskyltarna. Oavsett om du tillbringar en fullspäckad långweekend här eller en vecka blir det aldrig tråkigt i städernas stad.

Kanske väljer du att stilla shoppinglusten i något av stans shoppingmall, till exempel Century 21 eller anrika Macy's. Eller så vill du se Metropolitan Museum of Art, Amerikas svar på Louvren, som rymmer allt från amerikansk skulptur till forntida egyptisk konst. Gillar du modern konst är Guggenheim Museum ett givet utflyktsmål.

New York-borna älskar att identifiera sig med sitt eget område av staden. Lär dig namnen på de fem "boroughs", som utgör New York City så går det lättare att hitta och ta sig runt: Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn och Staten Island.

Manhattan

Stadsdelen Manhattan är uppdelad i tre stora områden som kallas Downtown, Midtown och Uptown. I Midtown ligger de flesta hotellen, många av New Yorks mest berömda skyskrapor och Grand Central Station, en av världens vackraste tågstationer. En speciell upplevelse är Times Square, mitt i teaterområdet Broadway. På kvällen gör sig platsen bäst, då pulsen är som starkast bland skyskrapor, upplysta neonskyltar och broadwayteatrar.

Brooklyn

För att komma till Brooklyn åker du över East River och kommer till en hipp stadsdel med marknader, udda gallerier, vintagebutiker och spektakulära barer längs bland annat Franklin Avenue. Från Brooklyn Heights och Brooklyn Botanic Garden är utsikten över Manhattan svårslagen.

Bronx

I Bronx finns allt från en förvånansvärt lantlig miljö till slottsliknande byggnader, italienska trattorior och musikbarer med amerikansk rock på menyn.

Restyper i New York