Resor
till
Amsterdam

Pris från

...

Våra hotell

21 st

Prisnivå

Prisexempel från Amsterdam
  • 1,5 liter vattenca 9:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadAmsterdam
  • SpråkNederländska
  • Folkmängd17 020 000

Resor till Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam, Nederländernas största stad och regionen Hollands huvudstad, liknar ingen annan. På de slingrande gatorna i centrum trängs cyklister och spårvagnar, längs kanalerna transporteras både varor och turister. I Amsterdam är det liv och rörelse dygnet runt och utbudet av konst och nöjen är svårslaget. Res hit över en romantisk weekend eller stanna längre.

Amsterdams kanaler

Amsterdams äldre stadsdelar breder ut sig som en solfjäder med kanaler och gator i halvcirklar. Staden har nästan 1300 broar och 70 km långa nätverk av kanaler och det är lätt att gå vilse, men se det som en fördel och ett utmärkt sätt att upptäcka Amsterdam. De viktigaste kanalerna är Singelgracht, Herengracht, Keizergracht och Prinsengracht. Lär dig kanalernas namn och läge, det underlättar!

Tulpaner från Amsterdam

Den flytande blomstermarknaden ligger på Singelkanalen vid torget Muntplein. Här på de gungande butiksbåtarna finns mängder av plantor i krukor och vackra snittblommor som solrosor, rosor, liljor och naturligtvis mängder av tulpaner.

Shoppa nytt och gammalt

Antikvitetshandlarna ligger samlade runt kvarteren på Nieuwe Spiegelstraat, gatan som går över kanalerna mot Rijksmuseum. Stadens stora varuhus heter Magna Plaza, det gamla fina postkontoret, ett par kvarter från Damrak. De initierade letar efter skylten uitverkoop, som lovar utförsäljning.

Två andra marknader med bra fyndfaktor är Albert Cuypmarkt och Waterlooplein. Här väntar spännande upplevelser med möjligheten att hitta allt från teaterrekvisita och second hand till möbler och grönsaker. Båda marknaderna har stängt på söndagar.

På cykel till Van Gogh och Anne Frank

Van Gogh-museet, Anne Franks hus och blomstermarknaden är givna hållpunkter. Men egentligen räcker det att bara strosa bland butiker, kaféer, broar, kanaler, pråmar och 1600-talshus som vänder sina höga gavlar ut mot gatorna för att sluta Amsterdam till sitt hjärta. Vill du ta dig fram som en äkta holländare så hyr du en cykel och hojar snabbt mellan de stora sevärdheterna i stadens hjärta.

Res till Amsterdam med TUI

Våra resor till Amsterdam går med reguljärt flyg vilket innebär att reslängderna är flexibla. Vi har inga guider på resmålet men du når vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – både före och under resan.

Restyper i Amsterdam