Resor
till
Zanzibar

Pris från

...

Våra hotell

22 st

Prisnivå

Prisexempel från Zanzibar
  • 1,5 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaTanzanisk shilling (TZS)
  • Tidsskillnad+2 timmar
  • HuvudstadDodoma
  • SpråkSwahili, engelska
  • Folkmängd55 570 000

Resor till Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar har en spännande historia, långa orörda stränder med ljus sand och inbjudande turkost vatten. Hela ön är förresten ett fyrverkeri för alla sinnen med kryddodlingar, marknader och människor i traditionella kangasplagg.

Öster om Tanzanias fastland ligger Zanzibars skärgård med stora och små öar. Huvudön, Unguja, kallas i folkmun bara Zanzibar, och är den största ön sett både till yta och befolkning.

Stone Town, huvudstadens världsarv

Förutom sol, bad och vajande palmer är detta en ö fylld av historia och kultur. Genom århundraden har ön varit en korsväg för arabiska sultaner, sjöfarare och europeiska kolonisatörer. Huvudstaden, där den lokala regeringen finns, har en gammal del som kallas Stone Town, en unik plats som finns med på Unescos världsarvslista. Här finns gränder med vackert snidade träportar, moskéer intill katedraler, basarer och sultanens gamla palats.

Ett av Zanzibars mest besökta turistmål är den före detta slavmarknaden. Där kan du lära dig mer om öns mörka historia som ett nav för slavhandel. Det finns ett besökscenter och en känd minnesskulptur av konstnären Clara Sörnäs.

Snorkla, dyk och segla runt Zanzibar

Runtom huvudön finns flera små obebodda öar, laguner och atoller, kantade av korallrev. Här kan hela familjen dyka, snorkla eller åka på delfinsafari. Så kom ihåg att packa mask och simfenor! När solen börjar sänka sig över Indiska oceanen kan du ta en tur i en så kallad Dhov. De traditionella små träbåtarna med stora segel bjuder in till stillsamma, romantiska seglatser.

Dra dit pepparn växer

En bit inåt land är Zanzibar frodigt och fullt av skog, djungel och kryddodlingar. Ön var en gång världens största exportör av kryddnejlika och det är en upplevelse för alla sinnen att följa med på en utflykt bland kanel, peppar, kardemumma, vanilj och mängder av andra kryddor. Kort sagt, ön Zanzibar bjuder på så mycket mer än bara paradisiska stränder.

Restyper i Zanzibar