Resor
till
Zanzibar

Pris från

...

Våra hotell

28 st

Prisnivå

Prisexempel från Zanzibar
  • Enkel middagca 80-150:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaTanzanisk shilling (TZS)
  • Tidsskillnad+2 timmar
  • HuvudstadDodoma
  • SpråkSwahili, engelska
  • Folkmängdca 1 300 000

Resor till Zanzibar

Zanzibar

Zanzibar. Bara namnet framkallar sköna vibbar av långa vita sandstränder och turkost vatten - och en rejäl dos magi. Varva sol och bad med snorkling eller utflykter till marknader, kryddträdgårdar och Stone Towns labyrintiska gränder.

Kryddön Zanzibar utanför Tanzanias sydöstra kust har ett tempo som är behagligt lugnt och avspänt. Här bor du direkt vid de vita stränderna på hotell i modern afrikansk stil. Ett par steg från hotellen kliver du rakt in i det afrikanska vardagslivet med öbor som fiskar, lagar nät och plockar musslor medan barnen leker på stranden.

Magiska Stone Town

Ön är liten, ungefär lika stor som Öland, men rymmer mängder av spännande upplevelser. Du kan dyka och snorkla, spana efter delfiner och yoga på stranden. Väljer du en kryddtur får du inte bara doftminnen av vanilj, kanel och muskot utan också en fin lektion i öns historia. Att strosa bland sultanpalats och vackert snidade portar i den magiska – och charmigt nötta – gamla staden Stone Town är som att komma till en annan värld. Se fram emot Instamoments och sagolika solnedgångar.

Zanzibar från norr till söder

Zanzibars historia är lång och brokig. Hit kom handelsmän från hela världen för att byta varor som guld och elfenben, ett mörkare kapitel är tiden då den var centrum för slavmarknaden. På öns norra del finns de största turistorterna med en mix av resorthotell med pooler och aktiviteter och enkla bungalower på stranden. Den sydöstra kusten är vildare och har orörda långsträckta stränder med lite mer utspridda byar och hotell. Här märks tidvattnet mer än på nordkusten men hotellen har fina poolområden och många av dem har träbryggor så att du kan bada i havet vid lågvatten.

Fler skäl att resa till Zanzibar

  • Så gott som alla TUI-hotell har strandläge

  • Liten tidsskillnad, bara 2 timmar, så minimal risk för jetlag

  • Exotiskt resmål med kort flygtid så att det även funkar att stanna en vecka

  • Matkultur med fokus på fisk, skaldjur och kryddstarka rätter

Våra resmål på Zanzibar

Nyhet
Kiwengwa

Kiwengwa

7 hotell
Från
Kiwengwa ligger på Zanzibars östkust och har en lång vit sandstrand. Här bor du bekvämt på några av kustens mest högklassiga All Inclusive-hotell, som TUI Blue.
Nyhet
Nungwi

Nungwi

5 hotell
Från
En populär turistort med några av de bästa stränderna på Zanzibar. Den pudervita kusten kantas av vajande kokospalmer, fiskebåtar, strandbarer och hotell.
Nyhet
Uroa

Uroa

4 hotell
Från
Uroa är en stillsam liten fiskeby på Zanzibars östkust som du reser till för sol, bad och avkoppling. Här bor du prisvärt och direkt vid den vita sandstranden.
Nyhet
Stone Town

Stone Town

3 hotell
Från
Världsarvet Stone Town med labyrintiska gränder och vackert snidade portar är en magisk plats.
Nyhet
Pingwe

Pingwe

3 hotell
Från
Ett slumrigt litet paradis med drömmiga stränder och turkost vatten där total avkoppling står i fokus. För dig som vill ha lite mer action finns möjlighet att kitesurfa.
Nyhet
Kendwa

Kendwa

1 hotell
Från
Kendwa på nordvästra Zanzibar är en välplanerad turistort med en lång och bred strand med kritvit sand, vattensporter, nöjesliv och fina solnedgångar.
Nyhet
Paje

Paje

3 hotell
Från
En liten fiskeby på sydöstra delen av Zanzibar med avslappnad atmosfär. Stranden här är en av de vackraste på hela Zanzibar. Dessutom är Paje populärt bland kitesurfare.
Nyhet
Jambiani

Jambiani

1 hotell
Från
Jambiani på sydöstra Zanzibar är en lugn och charmig liten by där du kommer nära vardagslivet. Härifrån kan du lätt göra utflykter till nationalparken, snorklingsrev och Stone Town.
Nyhet
Matemwe

Matemwe

1 hotell
Från
Matemwe på östra Zanzibar är en orörd oas med vit puderlen sand och turkost vatten. Vårt strandhotell har fokus på yoga, relax och harmoni.
Visa alla (9)

Restyper på Zanzibar