Betalning

Här beskriver vi våra villkor för betalning av din resa samt de olika möjligheterna du har för att betala din resa. Observera att om du bokat en paketresa med reguljärflyg gäller andra betalningsvillkor. Aktuella villkor för din bokning hittar du genom att logga in på " Min Resa".

Betalningsregler för bokad charterresa*

Resa bokad mer än 45 dagar före avresan
Bokningen ska bekräftas inom 5 dagar med en delbetalning, anmälningsavgift. Observera: om delbetalningen inte är oss tillhanda inom 5 dagar så avbokas resan automatiskt.

Anmälningsavgift om inte annat anges vid betalning:

  • 2 000 SEK per person för resmål inom Europa/Medelhavsländerna
  • 4 000 SEK per person till övriga resmål

Resterande belopp skall vara arrangören tillhanda senast 40 dagar före avresan.

Resa bokad mindre än 41 dagar före avresan
Hela beloppet ska erläggas direkt vid bokningstillfället

*Har du bokat en paketresa med reguljärflyg gäller andra betalningsvillkor. Aktuella villkor för din resa hittar du i bokningsflödet alternativt genom att logga in på " Min Resa".

Välj hur du vill betala din resa

Du kan välja att betala din charterresa på flera sätt. Det är viktigt att du tar del av nedanstående information. Det smidigaste är att betala resan online via Min Resa.

Inbetalningskort
För dig som valt att få bekräftelse och biljett hemskickad kan använda dig utav de inbetalningskort som medföljer. Det ena avser anmälningsavgift och det andra slutbetalning. Observera de betalningsdatum som står på inbetalningskorten.

Betala på bank/internetbank Du betalar på bankgiro 980-0426. Kom ihåg att uppge ditt OCR-nummer. Tänk på att det tar tre bankdagar innan pengarna är TUI tillhanda. Vid sen betalning kan du skicka betalningsunderlaget till oss via e-post: intyg@tui.se. När det är 8 dagar eller mindre kvar till din avresa är det inte möjligt att betala via giro/ocr betalning.

Betala via direktöverföring från din Internetbank genom tui.se
Boka som vanligt. När du ska välja betalningssätt i bokningsdialogen välj din Internetbank. Vi är uppkopplade till SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken. När du valt bank länkas du över till Internetbanken och loggar in på vanligt vis.

Du kan också välja betalsätt Swish direkt genom TUI.se.

Bokat hos din lokala resebyrå - betala på webben
Vi som researrangör har samarbete med flera resebyråer och resebyråkedjor i Sverige, t ex Ticket och Resia. Även dessa resor kan du betala via tui.se /"Min Resa".

Krypterad information vid kortbetalning online
TUI har hela betalningslösningen hos DIBS betalningsväxel vilket innebär att inga kontokortsnummer bearbetas eller lagras i TUIs system. All information om transaktionerna erhålls i krypterad form. I och med detta följer vi kontokortsföretagens regelverk (PCI DSS) vilket är ett krav för att vi ska få ta emot betalning med kontokort. Allt för din säkerhet vid betalning via tui.se.