Resor
till
Dubrovnik

Pris från

...

Våra hotell

12 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 100:-
  • 1 liter vattenca 15:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 30 000

Resor till Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik är en reseupplevelse i särklass. En av Medelhavets vackraste städer – en historisk pärla med ringmur, tinnar och torn. Men samtidigt så trendigt och smålyxigt att franska rivieran får passa sig för konkurrensen. Med oss på TUI kan du välja mellan att bo nära gamla stan eller vid stränderna längre ut.

Den marmorbelagda gågatan Stradun är det medeltida Dubrovniks pulsåder. Den sträcker sig mellan stadsportarna Pile och Ploče, kantad av ostronbarer, übercoola caféer och historiska sevärdheter som klocktorn, kloster, kyrkor och palats. Ovanpå den breda ringmuren kan du promenera två kilometer med enastående utsikt över de smala gränderna och havet.

Linbana och trädgårdar

En ännu mer magpirrande utsikt får du från linbanan som går upp till berget Srd (jo, det stavas så). Ändå är gamla stan bara en del av Dubrovniks charm. Utanför Pile-porten i stadsmuren överraskas du av palmer, lummiga trädgårdar och ett modernt stadsliv med brusande trafik.

Två charmiga hamnar

Direkt nedanför stadsmuren ligger Dubrovniks gamla hamn med färjor till ön Lokrum, som är ett naturreservat. Ett par kilometer västerut finns den färgstarka och betydligt större nya hamnen Port Gruz med utflyktsbåtar, fiskeskutor, eleganta yachter, färjor till Italien och gigantiska kryssningsfartyg på besök. Kring kajerna hittar du både restauranger, småbutiker och ett shoppingcentrum.

Många stränder

Den som vill kan doppa sig vid klippbad alldeles intill ringmuren eller på Banje-stranden ett stenkast därifrån. De flesta av våra hotell ligger på halvön Lapad och i stadsdelen Babin kuk, och där finns gott om andra fina stränder. Du kan läsa mer om Dubrovniks stränder här.

Leta Game of Thrones-platser

Dubrovniks suggestiva medeltidsmiljöer har lockat till sig filmskapare från hela världen. I megasuccén Game of Thrones har olika delar av staden fått föreställa både King’s Landing och Mereen medan Qarth byggdes upp på ön Lokrum. Även Star Wars-filmen The Last Jedi har spelats in här. Vill du inte leta inspelningsplatser själv finns guidade turer.

Välkommen till ett världsarv

Vare sig du bor centralt eller nära stränderna kommer du att ha det mesta inom räckhåll i denna på samma gång charmiga och coola stad, som har funnits med på Unescos lista över världsarv sedan 1979.

Boka en kryssning till Dubrovnik

Med TUI kan du även kryssa till Dubrovnik. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. På en kryssning till Dubrovnik får den som drömmer om bad eller historia sina önskningar uppfyllda. Ta ett dopp intill ringmuren på Banje-stranden eller besök det kulturminnesmärkta Rektorspalatset med anor från 1200-talet. Ta dig utanför Pile-porten vid stadsmuren och få se ett fartfyllt stadsliv, lummig natur och god mat. Här kan du se alla TUIs kryssningar i Medelhavet.

Restyper i Dubrovnik