Resor
till
Sicilien

Pris från

...

Våra hotell

43 st

Prisnivå

Prisexempel från Giardini-Naxos
 • Pizzaca 100:-
 • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
 • ValutaEuro (EUR)
 • Tidsskillnad0 timmar
 • HuvudstadRom
 • SpråkItalienska
 • Folkmängdca 5 000 000

Resor till Sicilien

Cefalu.

Sicilien har både badorter, romantiska småstäder och byar där byborna samlas på torget i kvällssolen. Du kan vandra, spela golf och dyka. Och smaka på delikatesser ur öns stora skafferi. Bland våra resor till Sicilien hittar du både familjära små hotell och aktivitetshotell.

Solens mat – och dryck

På Sicilien – Italiens största ö – får du ett smakprov av allt det där härligt italienska. Stränder med färgglada parasoller, kyrkor med madonnabilder, trattorior i smala gränder. Och en matkultur som slår det mesta i världen. Du kan beställa frasiga pizzor och nyfångad bläckfisk och skaldjur. På den bergiga ön Sicilien trivs vinrankorna så här produceras många bra viner.

Att göra på Sicilien

Bland sevärdheterna finns ruinerna av grekiska tempel i Siracusa och på en av våra utflykter kan du följa med till Gudfaderns by, Forza d’Agro. Du kan också åka med på båttur till öarna Lipari och Stromboli. Taormina är förresten en sevärdhet i sig, där den ligger som en filmkuliss uppe på en klippa. Här finns det bästa när det gäller shopping och restauranger med hög mysfaktor.

Välj resmål!

Under länkarna läser du mer om våra resor till Sicilien – om stränder, shopping, nöjen och de bästa hotellen.

 • Giardini-Naxos – både långgrunda stränder och sicilianskt vardagsliv, både lägenhetshotell och familjevänliga hotell med aktiviteter.
 • Cefalu – medeltidsgränder, gelaterior och en sandstrand mitt i staden.
 • Taormina – romantiska restauranger och en linbana ner till stranden.
 • Taormina Mare – stadsdelen vid havet med lidobad och restauranger.
 • Siracusa – glassbarer, keramik och antika sevärdheter.
 • Letojanni – lugn badort nära Taormina där italienarna själva gärna semestrar
 • Palermo – Siciliens huvudstad med vackra palats, food trucks och kyrkor i guldmosaik
 • Catania – pråliga katedraler och chica trattorior med vulkanen Etna som bakgrund
 • Noto – Siciliens kanske vackraste stad med barockpalats, klocktorn och katedraler
 • Campofelice di Roccella – liten by omgiven av citronlundar med lång strand och golfbana

Boka en kryssning till Sicilien

Med TUI kan du även kryssa till Sicilien. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. På en kryssning till Sicilien, Italiens största ö, är utbudet stort. Ön är fullproppad med smakupplevelser, sol och bad, historiska byar och städer. Se grekiska tempel i Siracusa eller följ med till Gudfaderns by Forza d’Agro. Sicilien bjuder på ändlös kultur, historia och dramatiska landskap. Här kan du se alla TUIs kryssningar i Medelhavet.

Våra resmål på Sicilien

Cefalù

Cefalù

4 hotell
Från
En romantisk medeltidsstad där de charmiga gränderna är närmaste granne med en fin sandstrand. Trattorior, småbutiker och kulturminnesmärken finns i varje gathörn.
Giardini-Naxos

Giardini-Naxos

12 hotell
Från
Småstad med sicilianskt vardagsliv, långa stränder, restauranger och kaffebarer. Välj mellan allt från charmiga små lägenhetshotell till familjevänliga strandhotell.
Letojanni

Letojanni

2 hotell
Från
Elegant resmål vid havet nedanför Taormina, med kilometerlång strand, palmkantad strandpromenad, skönt relaxad atmosfär och många högklassiga restauranger.
Siracusa

Siracusa

2 hotell
Från
Sol, bad och sevärdheter i skön förening. Här bor du rofyllt vid havet strax utanför Santa Lucias stad Siracusa, med dess antika ruiner, kyrkor, glassbarer och folkliv.
Taormina

Taormina

8 hotell
Från
Romantisk småstad på en klippa ovanför Naxosbukten. Med gränder, designbutiker och restauranger i bästa Bella Notte-stil. En linbana tar dig ner till de fina stränderna.
Taormina Mare

Taormina Mare

2 hotell
Från
Badort vid stränderna nedanför den romantiska staden Taormina. Här kan du välja mellan flera strandnära hotell och till Taormina kommer du på fem minuter med linbana.
Nyhet
Catania

Catania

2 hotell
Från
I Catania, som är Siciliens näst största stad efter Palermo, varvas pråliga katedraler med chica trattorior. Precis intill reser sig den majestätiska vulkanen Etna.
Nyhet
Palermo

Palermo

7 hotell
Från
Siciliens huvudstad har putsats upp och är en charmig mix av vackra palats, food trucks och kyrkor med guldmosaiker. Badorten Mondello har ett skimmer från förr.
Nyhet
Campofelice di Roccella

Campofelice di Roccella

3 hotell
Från
Liten by bland citronlundarna på norra Sicilien med lång strand och golfbana. Nära till medeltidsstaden Cefalù och storstaden Palermo.
Nyhet
Noto

Noto

1 hotell
Från
Bland citrusodlingar och olivträd reser sig Noto, Siciliens kanske vackraste stad med barockpalats, klocktorn och katedraler som lyser i gyllene toner i solnedgången.
Visa alla (10)

Restyper på Sicilien