Resor
till
Split

Pris från

...

Våra hotell

9 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 80:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadZagreb
  • SpråkKroatiska
  • Folkmängdca 180 000

Resor till Split

Split

Res till Split om du vill uppleva en unik mix av romantisk atmosfär, historia, kvällsnöjen, shopping och mysiga restauranger. Hela gamla stan har utnämnts till världsarv av Unesco och består till stora delar av ett romerskt kejsarpalats. Här kan du bo på ett modernt förstaklasshotell direkt vid havet.

Split är regionen Dalmatiens huvudstad. Det är en modern storstad med allt från universitet och teatrar till gröna parker, flera hamnar, klubbar, loungebarer och konceptrestauranger. Överallt ser du väggmålningar som hyllar fotbollslaget Hajduk Split.

Skyhög mysfaktor

I gamla stan öppnar sig stenlagda gränder mot torg med renässanspalats, uteserveringar, delikatessbutiker och konstgallerier. Längs den palmsmyckade hamnpromenaden utanför palatsets murar ligger eleganta caféer på rad med utsikt mot havet och öarna.

Romersk prakt

Det var den romerske kejsaren Diocletianus som lät uppföra det jättelika palatset på 300-talet e Kr. Än idag finns palatsmurar, valvbågar och pelare kvar, samtidigt som gränserna blivit utsuddade så att man inte riktigt märker när man lämnar palatsområdet och kommer in i den medeltida stadskärnan.

Högklassigt boende vid stranden

Vårt hotell Le Meridien Lav är ett modernt designat förstaklasshotell vid havet, en kort buss- eller taxiresa från centrum. Här bor du femstjärnigt vid en charmig småbåtshamn och en liten badstrand. Läs mer i hotellpresentationen nedan.

Regionen Dalmatien som helhet

Södra Kroatien är berömt för sin vackra natur. Ur det klara blå havet höjer sig små och stora öar. Inåt land reser sig branta berg som en stelnad tidvattenvåg. Överallt växer väldoftande rosmarin och under våren blommar den vilda ginsten.

Vit kalksten och ekologisk mat

Den vita kalkstenen från ön Brac används överallt, i både byggnader och stenläggning. Sett på håll liknar det marmor. Vill du äta dalmatiska specialiteter ska du leta upp en konoba. Så kallas de mest genuina restaurangerna där mat på närproducerade råvaror serveras till mycket rimliga priser.

Boka en kryssning till Split

Med TUI kan du även kryssa till Split. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. På en kryssning till Split kan du ta en promenad och en kopp kaffe längs med den vackra hamnen. Passa på att se historiska platser i Unesco-stämplade gamla stan med sina romerska anor. Ta dig utanför murarna och upplev mer av Splits vackra natur, känn väldoftande rosmarin och se det klarblåa vattnet. Här kan du se alla TUIs kryssningar i Medelhavet.

Restyper i Split