Resor
till
Barcelona

Pris från

...

Våra hotell

40 st

Prisnivå

Prisexempel från Playa del Ingles
  • Pizzaca 80:-
  • 1,5 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0/-1 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängd46 560 000

Resor till Barcelona

Barcelona

Barcelona är den stolta provinsen Kataloniens hett pulserande hjärta. Att det är en av Europas mest populära storstäder, och en favorit för weekendresor, är inte konstigt. Här finns nämligen allt från historiska sevärdheter till electroklubbar och utsökt tapas - och den fina stranden La Barceloneta mitt i stan. Helt enkelt något för alla smaker!

Det är lätt att hitta och ta sig runt i Barcelona. Från det stora torget Plaça de Catalunya utgår två huvudgator. Paradgatan Passeig de Gràcia leder norrut till Barcelonas finare och dyrare kvarter i stadsdelen Eixample. Bland de utsmyckade byggnaderna i jugendstil finns Casa Batlló, en av de många byggnader som arkitekten Antoni Gaudí skapat.

La Rambla & gotiska kvarteren

Promenadstråket La Rambla går från Plaça de Catalunya söderut mot hamnen. Här, under platanträden, varvas utecaféer med marknadsstånd med fotbollströjor. På stans turiststråk nummer ett kryllar det av konstnärer, blomsterhandlare och gatuartister. Öster om La Rambla hittar du de gotiskak varteren Barri Gòtic, Barcelonas äldre del med smala gränder och torg, mysiga restauranger och små hål-i-väggen-barer. Sevärt i Barri Gòtic är även katedralen på torget Plaça de Sant Jaume och torget Plaça Reial med allt folkliv som frodas på dess barer.

En weekendresa till Barcelona

Att åka på en weekend till Barcelona är popuärt - och det av flera anledningar. Dels för att det är en tacksam flygtid till staden från Sverige (strax över tre timmar), dels för att stadskärnan är lagom stor att promenera fram genom samt att stranden, La Barceloneta, erbjuden en hel kilometer sandstrand kantad av restauranger och barer. Det går givetvis att hyra cyklar, åka buss eller tunnelbana om man hellre föredrar det.

Fin arkitektur av Antoni Gaudi

Världsberömda spanska konstnärer som Miró, Tàpies och Picasso har sina egna museer i Barcelona. Men främst är det Antoni Gaudi som förknippas med Barrcelona. Hans ofullbordade kyrka La Sagrada Familia är en ikon för staden medan Casa Batlló och Casa Mila får tusentals turister att häpna varje år. Och missa inte Parc Güell med Gaudis karaktäristiska mosaiker som bjuder på en fantastisk utsikt över staden.

Boka kryssning från Barcelona

Från Barcelona finns ett stort utbud av kryssningar i Medelhavet att välja mellan. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. Här kan du se alla TUIs kryssningar i Medelhavet.

Restyper i Barcelona