Resor
till
Barcelona

Pris från

...

Våra hotell

42 st

Prisnivå

Prisexempel från Playa del Ingles
  • Pizzaca 80:-
  • 1,5 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0/-1 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängd46 560 000

Resor till Barcelona

Barcelona är den stolta provinsen Kataloniens hett pulserande hjärta. Att det är en av Europas populäraste storstäder och en weekendfavorit för många, är inte konstigt. Här finns allt från barockkyrkor och konstmuseer till electroklubbar, designbutiker och tapasrestauranger. Och den fina stranden La Barceloneta mitt i stan.

Det är lätt att hitta och ta sig runt i Barcelona. Från det stora torget Plaça de Catalunya utgår två huvudgator. Paradgatan Passeig de Gràcia leder norrut till Barcelonas finare och dyrare kvarter i stadsdelen Eixample. Bland de utsmyckade byggnaderna i jugendstil finns Casa Batlló, en av de många byggnader som arkitekten Antoni Gaudí skapat.

Blommor och gatukonst

Promenadstråket La Rambla går från Plaça de Catalunya söderut mot hamnen. Här under platanträden varvas utecaféer med marknadsstånd med fotbollströjor. På stans turiststråk nummer ett kryllar det av konstnärer, blomsterhandlare och gatuartister. Öster om La Rambla hittar du Barri Gòtic, Barcelonas äldre del med smala gränder och torg, mysiga restauranger och små hål-i-väggen-barer. Här ligger romerska ruiner och medeltida palats sida vid sida med charmiga småbutiker. I uppfräschade stadsdelar som El Born och El Raval finns gallerier, eleganta restauranger och coola jazzklubbar i skön blandning.

Kaffe, cava och sangria

Sevärt i Barri Gòtic är den stora katedralen på torget Plaça de Sant Jaume. I kvarteren ligger även Plaça Reial, ett torg med skön atmosfär. På dagen sippas det katalanskt kaffe och nypressad apelsinjuice och på kvällen (till långt in på natten) sjuder torget av liv runt barer och klubbar. En annan stadsdel med hett nöjesliv är El Raval.

Vintage bortom turiststråken

I den avslappnade stadsdelen Gràcia är stämningen lite bohemchic med marknader, vintageaffärer, ekobutiker och mat från världens alla hörn.

Strand mitt i stan

Från La Rambla kan du promenera eller ta metron till La Barceloneta, en hel kilometer sandstrand kantad av restauranger och barer.

Konst och arkitektur

Världsberömda spanska konstnärer som Miró, Tàpies och Picasso har sina egna museer i Barcelona. Men främst är det Antoni Gaudí som förknippas med staden. Hans ofullbordade kyrka La Sagrada Familia är ett exempel. Du får inte heller missa Parc Güell, med Gaudís karaktäristiska mosaiker och en fantastisk utsikt över hela Barcelona.

Boka en kryssning från Barcelona

Från Barcelona finns ett stort utbud av kryssningar i Medelhavet att välja mellan. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. Här kan du se alla TUIs kryssningar i Medelhavet.

Restyper i Barcelona