Resor
till
Lissabon

Pris från

...

Våra hotell

10 st

Prisnivå

Prisexempel från Funchal
  • Pizzaca 80:-
  • 1,5 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad-1 timme
  • HuvudstadLissabon
  • SpråkPortugisiska
  • Folkmängd10 320 000

Resor till Lissabon

Lissabon

Lissabon är som en tidsmaskin. Ena dagen strosar du i de historiska stadsdelarna bland trånga kullerstensgränder som minner om den tid då portugiserna härskade över världshaven. Nästa dag besöker du den arkitektoniska nyskapelsen MAAT och äter lunch nere i Docas, hamnområdet som vimlar av trendiga krogar och klubbar.

Eftersom Lissabon är byggt på sju kullar finns många utsiktspunkter där du kan beundra staden från ovan. Ett tips är Miradouro Santa Catarina med bästa utsikten över floden Tagus och den mäktiga 25:e april-bron som liknar Golden Gate Bridge. Mellan Baixa och Bairro Alto kan du dessutom ta dig med Elevador de Santa Justa, en tjusig hiss med kafé högst upp i tornet.

Ett annat charmigt transportmedel är spårvagnarna som kör upp och nerför backarna i de brantaste delarna av staden. Hoppa till exempel på nummer 28 som fungerar som en sightseeingtur genom hela centrala Lissabon!

Alfama – gamla stan

För att orientera dig i staden bör du känna till de fyra stadsdelarna Alfama, Baixa, Bairro Alto och Belém. Alfama är den äldsta och mest pittoreska stadsdelen med en labyrint av smala gränder där husen lutar sig mot varandra. Vill du få en känsla av den portugisiska själen så är det till Alfamas krogar du ska söka dig. Här framförs ofta fado, den bitterljuva sångstil som svämmar över av längtan och sorg.

Shoppingstråkens Baixa

I Baixa hittar du mängder av shoppinggator och trottoarkaféer. Här ligger också det livliga torget Rossio som är en populär mötesplats för alla slags nöjen.

Bohemiska Bairro Alto

De gamla bohemiska kvarteren i Bairro Alto byter skepnad från dagtid till kvällstid. Dagtid dominerar ultratrendiga butiker, hantverksbodar och antikaffärer. Kvällstid förvandlas kvarteren till Lissabons nöjesområde nummer ett med otaliga restauranger, barer och klubbar - de flesta inte större än ett vanligt vardagsrum.

Historia och nutidskonst i Belém

Stadsdelen Belém bär starka minnen från Portugals stolta förflutna. I hamnen låg en gång i tiden världsomseglarna på väg mot nya mål. Idag finns här en modern marina med trendiga krogar och en trevlig strandpromenad. Här ligger även fortet Torre de Belém och Jeronimusklostret, båda i manuelstil och med på Unescos världsarvslista.

Det senaste nytillskottet nere i det fd industriområdet är nybyggda MAAT, Museum of Art, Architecture & Technology. Det imponerande museet är delvis inrymt i en fd elcentral med en vacker, vågformad entré i vitt kakel som vetter ner mot floden.

Konstskatter och skaldjur

Äldre konst kan du se i Museu de Arte Antiga och nutida i Museu de Chiado. Ett annat tips för konstintresserade är Museu Nacional de Azulejo - det vackra portugisiska kaklets eget tempel.

Med sitt läge vid kusten stoltserar Lissabon naturligtvis med en mängd fisk- och skaldjursrestauranger. Grillade sardiner, nyfångade musslor som kokats i vitt vin och humrar är bara exempel på de läckerheter som nyss hämtats ur havet.

Res till Lissabon med TUI

Våra resor till Lissabon går med reguljärt flyg vilket innebär att reslängderna är flexibla. Vi har inga guider på resmålet men du når vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – både före och under resan.

Restyper i Lissabon