Resor
till
Alicante

Pris från

...

Våra hotell

8 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 200:-
  • 1 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 330 525

Resor till Alicante

Alicante

Shoppingstråk, stränder och soldränkta torg. Men också museer och en pampig medeltidsborg. Golfbanorna ligger runt hörnet. Reser du till Alicante får du lite av varje i valfri mix.

Alicante är en storstad med småstadskänsla. Lätt att lära känna, överskådlig och perfekt för dig som gärna promenerar. Med fina stränder mitt i stan, bra fisk- och skaldjursrestauranger och ett livligt nöjesliv med många klubbar och barer. Golfbanor och vingårdar når du lika lätt, vårt tips är att boka en hyrbil redan hemifrån. Hit kan du resa året runt eftersom klimatet är milt och sommarvärmen dröjer kvar långt in på hösten.

Medeltidsborg på klippan

Bästa utsikten över stan har du från medeltidsborgen Santa Barbara som tronar högst upp på berget Benacantil. Du väljer själv om du vill ta dig upp till fots, med hiss eller ta bilvägen. Med vallgrav, kanoner och mörka fängelsehålor påminner den om stadens intressanta historia.

Strand mitt i stan

Vid bergets fot breder Playa de Postiguet ut sig med ljus finkornig sand och klart vatten (stranden har EU:s kvalitetsstämpel Blue Flag). Ett paradis för vattensporter, men vill du ha det lite lugnare kan du ta bussen till den långa stranden Playa de San Juan.

Gränder i Gamla stan

Den palmkantade strandpromenaden Explanada de Espagna är något av en turistmagnet. Med gatuartister, trottoarcaféer, glasskiosker och liveband som spelar på kvällarna. Lika populärt är det att vandra i Gamla stan, El Barrio. Mysfaktorn är hög bland trappstegsgränder och vitkalkade hus med färgstarka kakelplattor. Kulturtips: titta in i San Nicholas-katedralen från medeltiden och missa inte heller MaCa, ett museum med verk av bland andra Picasso och Miró.

Skaldjur och paella

Foodies har mycket att hämta i Alicante. Saluhallen är ett välfyllt skafferi med travar av frukt, grönsaker och specialiteter som manchego-ost, lufttorkad skinka och spansk nougat. Fisk-och skaldjursrestaurangerna är många, särskilt omkring marinan.

Restyper i Alicante