Störningar och djurliv

Ljudstörningar

Många av våra hotell ligger i turistområden med folkliv och kvällsaktiviteter. Detsamma gäller för hotell i större städer.

 • Ljudnivå mm kontrolleras av de lokala myndigheterna och kan vara svårt för oss att påverka.
 • På hotell som har barer och/eller underhållning kan man störas av musik och barbesökare. Underhållning kan förekomma både på dag- och kvällstid.
 • Önskar du framförallt lugn under semestern bör du välja ett hotell utanför tätort där det i hotellbeskrivningen framgår att omgivningarna är lugna.
 • Du är naturligtvis aldrig garanterad en helt störningsfri semester då det dagliga livet med sophämtning, varuleveranser och hotellets skötsel i övrigt måste fungera.

Djur och insekter

På alla våra resmål finns olika typer av flora och fauna som är en del av resmålets naturliga miljö. Önskar du veta vilka djur och växter som finns rekommenderar vi att du undersöker detta före avresan.

Lösdrivande katter, hundar och galande tuppar finns på de flesta resmål. Därtill kan myror och kackerlackor förekomma även på de bästa hotell. Vissa djur/insekter kan lockas fram av mänsklig aktivitet, till exempel av mat som lämnas framme, medan de flesta skräms bort av människor. TUI har ingen kontroll över djur och insekter, men vi försöker tillsammans med hotellen att minska eventuell störning. Vi vill uppmärksamma pälsdjursallergiker om att det finns hotell runt om i världen som godkänner att hotellgäster tar med husdjur på rummet.

 • Upptäcker du ovälkomna husdjur på rummet eller i lägenheten, meddela då hotellpersonalen eller guiderna.
 • Är du känslig för mygg- och insektsbett rekommenderar vi att du tar med preparat hemifrån.
 • I supermarkets eller på apotek kan du på de flesta resmål köpa medel som hjälper dig mot mygg och insekter.
 • Lösgående hundar och katter står helt utanför vår kontroll som researrangör. Även om flera hotell vidtar åtgärder för att begränsa områden med lösdrivande hundar och katter kan vi aldrig garantera att du inte stöter på dessa på hotellområdet under din semester. Vi rekommenderar våra kunder att inte mata djur på hotellområdet.
 • Fåglar kan förekomma på uteserveringar och ibland flyger de även in i lobbyn eller restaurangen på hotellet. När det förekommer försöker hotellen avleda dessa men det är mycket svårt att kontrollera småfåglar då de lockas dit av mat.
 • I tropiska länder finns det djur som vi inte är så vana med i Skandinavien såsom till exempel vilda apor, ödlor och näsbjörnar. Vilda djur kan förekomma på hotellområdena.
 • Havsdjuren är ofta intressanta och spännande på avstånd men ibland kommer de närmare än vad vi önskar. De stora haven är fulla med vackra fiskar och andra levande djur och organismer, många är helt ofarliga medan andra bör hållas på avstånd. Det är viktigt att du alltid badar med uppmärksamhet och försiktighet.

Andra gäster

Under semestern kommer du att möta många andra resenärer. TUI kan inte hållas ansvarig för andra resenärers beteende. Detta gäller till exempel barn som gråter i planet, bullriga grannar på hotellet, olikheter i uppförande av personer av andra nationaliteter eller barns "missöden" i poolen, etc.