Jet Time - JTG

Jet Time är ett danskt flygbolag, som blev certifierat av de danska luftfartsmyndigheterna 2006 och startade verksamheten samma år.

Jet Time flyger med Boeing 737-300 samt 737-700.

Läs mer om Jet Time på flygbolagets hemsida

Viktig information – Samsung Galaxy Note 7

Observera att speciella regler finns angående användningen av Samsung Galaxy Note 7, läs mer här

 • Bagage

  Handbagage

  För säkerhet och komfort ombord är det mycket viktigt att du endast tar med ett handbagage. Väskan får inte vara större än 55 x 40 x 20 och väga högst 5 kg.

  Tips och regler för handbagage finner du här

  Incheckat bagage

  Totalt tillåten bagagevikt, inklusive handbagage, är 20 kg. Observera att om två eller fler resenärer väljer att packa i en och samma resväska får den väga max 32 kg.

  Barn under 2 år

  Barn under 2 år (spädbarn) tillåts medföra 5 kg handbagage.

  Barn 2 - 11 år

  Barn mellan 2 – 11 år har samma bagageregler som vuxna.

  Reslängd 3 veckor eller mer

  Om du reser tre veckor, eller mer, har du rätt att ta med 30 kg bagage inklusive 5 kg i handbagage. OBS! Gäller endast t/r-resa.

  Sulky/barnvagn

  Sulky/barnvagn medtas gratis. Jet Time rekommenderar att man hyr en väska (Airshell) som skydd för sulkyn/barnvagnen under transport – läs mer om Airshell här. Jet Time ersätter INTE skadade sulkyer/barnvagnar m.m. såvida de inte har packats i väskor från Airshell. Maxmått på sulkyer/barnvagnar är 105x50x65 cm.

  Läs mer

  Extra bagagevikt

  Har du behov av mer bagagevikt än de tillåtna 20 kg, kan du förbeställa extra bagagevikt. Om du inte väljer att förbeställa kan du råka ut för en mycket dyrare avgift på flygplatsen.

  Förhandsboka här

 • Specialbagage

  När du vill ta med dig skrymmande bagage, exempelvis sportutrustning, på resan är det både praktiskt och billigare att förboka på webben.

  Förhandsboka här

  Saknas ditt bagage i webshopen?

  Vill du boka någon typ av specialbagage som inte finns i listan här nedan är du välkommen att kontakta TUIs kundtjänst för information om vilka möjligheter som finns för att få med ditt bagage. TUIs kundtjänst kontaktar du via:

 • Flygklasser

  Jet Time har inga flygklasser.

 • Måltider ombord

  Standard måltid

  För Jet Time är en god och hälsosam måltid av hög kvalitet avgörande för den totala flygupplevelsen. Jet Time samarbetar med flera kända och erkända producenter av ekologisk mat. Barn mellan 2 -11 serveras en egen meny (frukosten är dock densamma).

  På våra resor så serveras det antigen varm eller kall måltid, gäller både ut- eller hemresa.

  Du bokar måltiden hos TUI:

  • samtidigt som du bokar resan.
  • under Min sida (fram till 7 dagar innan avresa)
  • via support på telefon 0771-84 01 00 (fram till 2 arbetsdagar före avresan)

  Specialmat

  Jet Time tillgodoser de vanligaste önskemålen när det gäller speciell kost eller diet.

  Specialmåltidernas innehåll och komposition växlar beroende på säsong och kökets råvaror, liksom var maten lastas (hemma eller på destinationen). Det här gör det svårt att specificera måltidens exakta innehåll för dagen. Däremot garanterar vi att måltiderna följer avsedda innehållsrestriktioner.

  Specialmaten beställer och betalar du hos TUI i samband med att resan bokas. Du kan välja mellan följande alternativ:

  • Vegetarisk
  • Vegan
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • Diabetes
  • Fläskfri

  Allergi

  Som allergiker har du, när du flyger Jet Time, möjlighet att beställa specialmat ombord enligt alternativen ovan. Lider du av svår allergi (som svår nötallergi) eller av flera olika allergier rekommenderar vi att du tar med dig egen mat ombord.

  Om du som allergiker tar med egen mat för förtäring ombord ber vi dig meddela Jet Time kundservice så att de kan meddela vår besättning.

  Kontaktuppgifter:

  När Jet Time har passagerare som lider av luftburen nötallergi meddelar de den aktuella kabinpersonalen. De informerar övriga passagerare och ber dem att visa hänsyn och inte öppna eventuellt medhavda nötprodukter under flygningen.

  Allergimedicin

  Om du har behov för allergimedicin måste du själv ta med detta på din resa. Jet Time har inte allergimediciner ombord och vår kabinpersonal kan inte administrera dessa läkemedel.

  Det är viktigt att understryka att Jet Time, trots uppmaning till medpassagerarna, aldrig kan garantera en nötfri flygning för de som lider av luftburen nötallergi.

  Uppvakta med champagne!

  Ge någon en överraskning att minnas länge efteråt. Vår uppvaktning ombord på flyget är ett perfekt sätt att fira en person du tycker är värd särskild uppmärksamhet.

  Champagne och choklad

  Kabinpersonalen serverar en helflaska (75 cl) äkta champagne och en ask choklad. Till champagnen medföljer två riktiga glas som man får behålla.

  Uppvaktning bokas här

  Pris: ca 320 SEK (pris kan ha ändrats, se bokningssida för det aktuella priset)

  Mousserande och choklad

  Vill man boka ett lite billigare alternativ finns detta med mousserande vin och choklad. I detta paket ingår inte glasen.

  Pris: ca 220 SEK (pris kan ha ändrats, se bokningssida för det aktuella priset)

 • Sittplatser

  När du reser med Jet Time finns möjlighet att mot betalning förboka vissa säten ombord.

  För att boka sittplats

  Du kan boka din favoritplats från dagen efter det du bokat din resa hos TUI. Din bokning är tillgänglig från ca 365 dagar till 3 dagar innan avresa.

  Boka enkelt online här

 • Taxfree

  Förbeställning av Taxfree varor

  När du flyger med Jet Time kan du enkelt förbeställa dina taxfreevaror via webben.

  Observeraatt på Jet Times flygningar från Sverige inom EU (undatag Bulgarien, Kroatien och Italien) är det nu möjligt att förbeställa alkoholhaltiga drycker till både ut och hemresan**. Men bara om man reser från Sverige. Reser man från tex Köpenhamn är det bara möjligt att beställa för hemresan. På resor till Barcelona går det inte att förbeställa några varor.

  När kan du beställa

  Du förbeställer dina varor från 30 dagar före avresan fram till 5 dagar före avresan till både ut- och hemresan. Ombord, på väg till ditt resmål, kan du komplettera din beställning för hemresan.

  Här förbeställer du dina Taxfree varor

 • Incheckning

  Incheckningen öppnar mellan 2-3 timmar före avgång och stänger ca en timme innan avgång. Var gärna ute i god tid.

  Online check-in

  Om du reser ut från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn så kan du, om du redan bokat sittplats, checka in online från 14 dagar fram till 3 dagar innan avresa.

  Boka sittplats och checka in online gör du här

 • Service ombord

  Mat och dryck

  Ombord har du möjlighet att köpa olika drycker och förfriskningar till förmånliga priser från dryckesvagnarna som går genom kabinen under flygningen.

  Vad som erbjuds ombord kan du läsa här

  Filmer

  Jet Time visar inga filmer ombord.

  Betalning ombord

  Jet Time accepterar betalning med Visa, Mastercard, Amex och Diners ombord.

 • Funktionshinder

  Det är viktigt att ni meddelar vid bokningstillfället om ni behöver assistans på flygplatsen. Med detta avses exempelvis bärhjälp eller att ni behöver en rullstol för att komma ombord på flygplanet.

  Om ni känner er osäkra så kontakta TUIs kundservice:

  • Telefon: 0771-84 01 00
 • Gravid

  Är du gravid och ska flyga med Jet Time, gäller följande regler:

  Om du har haft komplikationer under graviditeten skall ett MEDIF-intyg presenteras oavsett vilken vecka du befinner dig i. MEDIF-intyget finner du på Jet Times hemsida.

  • Vecka 0 - 35
   Du kan flyga utan särskilda restriktioner.
  • Vecka 36 - 37
   Du kan flyga om den totala flygtiden är max 4 timmar. Du ska även medföra ett läkarintyg.
  • Vecka 38 - 40
   På grund av säkerhetsskäl kan du inte flyga med Jet Time.
  • Tvillingar eller fler
   Läkarintyg behövs från vecka 29 till vecka 31. På grund av säkerhetsskäl kan du inte flyga med Jet Time från och med vecka 32.

  Vänligen notera att läkarintyget ska vara utfärdat så tätt inpå utresan som möjligt. Om du har haft komplikationer under graviditeten ska ett läkarintyg presenteras oavsett vilken vecka du befinner dig i.__

  Observera: För flyg till/från Turkiet behöver du alltid__ ta med dig ett läkarintyg då lokala regler kräver detta redan i ett tidigt stadium av graviditeten.

  För mer information, vänligen se Jet Times hemsida