Resor
till
Madrid

Pris från

...

Våra hotell

17 st

Prisnivå

Prisexempel från Playa del Ingles
  • Pizzaca 80:-
  • 1,5 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0/-1 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängd46 560 000

Resor till Madrid

Madrid

Madrid är Spaniens huvudstad och mittpunkt. Staden sjuder av liv och rörelse dygnet runt och den kan beskrivas som en kokande gryta med delikata ingredienser som kulturella attraktioner och ett pulserande vardagsliv. Du kan bara låta dig dras med i virvlarna och njuta av en stad som ständigt är på gång.

Plaza Mayor

Puerta del Sol är torget och stadens självklara mittpunkt. Härifrån går gator och smala gränder in i de äldre och populära kvarteren.

Det karakteristiska, fyrkantiga torget Plaza Mayor är sevärt med sina tjusiga valvbågar och vackra gatlyktor. Här ligger också Teatro Real, stadens operahus och Palacio Real, det kungliga slottet med sina inbjudande trädgårdar Plaza de Oriente.

Områdena kring Puerta del Sol och Plaza Mayor med sina affärsstråk och gågator hör till de livligaste platserna. Här vimlar det av gycklare, musikanter och gatuförsäljare.

Shoppa det allra senast i Madrid

Söder om Puerta del Sol ligger Plaza de Cibeles och Atochastationen och i detta livliga område ligger många av Madrids alla barer. I Salamancakvarteren ligger de stora internationella modehusen vägg i vägg med småbutiker med lokala designers alster. På paradgatan Gran Vía kan du finna allt du önskar gällande shopping, caféer och restauranger.

Börja kvällen på en tapasbar

Middagen börjar sällan före halv tio på kvällen. Kvällens aktiviteter i Madrid inleds ofta med en liten aptitretare på någon tapasbar. Smaka till exempel jamon serrano, lufttorkad skinka, och gambas al ajillo, vitlöksmarinerade räkor, innan det är dags att äta en sen middag på någon av stadens många restauranger. Prova gärna Madrids huvudrätt, cocido madrileño, en köttgryta med kikärtor, grönsaker och tomatsås.

Andra spanska specialiteter är den kalla grönsakssoppan gazpacho och cochinillo, helstekt grillad spädgris och så givetvis paella!

Sena nätter runt Plaza Santa Ana

Madridnatten fortsätter på det vibrerande torget Plaza Santa Ana, som är något av ett centrum för nöjeslivet. På de nattöppna barerna råder hålligång till fem på morgonen och vid detta klockslag vandrar den extremt nöjessugne vidare till de klubbar som öppnar i gryningen och stänger tio – på förmiddagen.

Res till Madrid med TUI

Våra resor till Madrid går med reguljärt flyg vilket innebär att reslängderna är flexibla. Vi har inga guider på resmålet men du når vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – både före och under resan.

Restyper i Madrid