Resor
till
London

Pris från

...

Våra hotell

33 st

Prisnivå

Prisexempel från London
  • 1,5 liter vattenca 10:

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaBrittiska pund (GBP)
  • Tidsskillnad-1 timme
  • HuvudstadLondon
  • SpråkEngelska
  • Folkmängd65 640 000

Resor till London

London är en storstad som otaliga nordbor förälskat sig i genom åren. En stad som aldrig sover, weekendresmålet du kan besöka igen och igen utan att tröttna. En storstad med både storstadens puls och enormt utbud av shopping och sevärdheter, men som också erbjuder stora lummiga parker, lugna bakgator, charmiga caféer och udda marknader.

Till fots, med buss och tbana

Bästa sättet att ta sig runt i London är till fots, då ser du mycket och får en känsla för stadens olika delar. Blir du trött i fötterna är ett tips att hoppa på en av de många röda dubbeldäckarna och åka med några hållplatser – köp ett Oyster Card så blir det både enkelt och billigt! Samma transportkort ger dig även tillgång till Londons väl utbyggda tunnelbanenät, det bästa sättet att snabbt förflytta sig mellan sevärdheterna.

Marknader och märkesshopping

Gillar du marknader med en blandning av nytt och vintage hittar du Camden Market i norr och Portobello Road vid Notting Hill väster om Hyde Park. Föredrar du lite exklusivare märkesshopping finns det mycket att välja på längs t ex New Bond Street.

Förutom dessa stora, världsberömda shoppingstråk finns det över allt små torg och gator som är väl värda ett besök. Vid Duke of York Square hittar du en matmarknad på lördagar och modern konst på Saatchi Gallery. Leadenhall Market är inrymd i en vacker viktoriansk byggnad i City och känd från Harry Potter-filmerna.

London from above

För dig som vill se London från ovan finns det flera möjligheter. Du kan t ex klättra upp i tornet på St Pauls Cathedral eller boka bord och äta middag på Oxo Tower. Annars är en tur med The London Eye ett bra sätt att både få en underbar vy över London och samtidigt vila fötterna.Tips: Förboka biljetter på nätet, det blir billigare och du slipper lite av köerna!

Förbokning gäller också om du vill åka högst upp till den grönskande takträdgården Sky Garden eller besöka toppvåningen på skyskrapan The Shard.

Restyper i London