Resor
till
London

Pris från

...

Våra hotell

32 st

Prisnivå

Prisexempel från London
  • 1,5 liter vattenca 10:

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaBrittiska pund (GBP)
  • Tidsskillnad-1 timme
  • HuvudstadLondon
  • SpråkEngelska
  • Folkmängd65 640 000

Resor till London

London

London är storstaden som otaliga nordbor förälskat sig i genom åren, mycket tack vare att den är ett så perfekt resmål för en weekend. En resa till London bjuder på storstadspuls och ett enormt utbud av shopping och sevärdheter men också lummiga parker, lugna bakgator, charmiga caféer och udda marknader. Här finns något för alla!

Weekendresa till London

Att åka på en weekend till London är popuärt - och det av flera anledningar. Dels för att det är en tacksam flygtid till staden från Sverige (strax över två timmar), dels för att stadskärnan är lagom stor att promenera fram genom. Men det finns givetvis ett utbrett utbud av transportmedel för den som fått nog att att traska gatan fram.

Strosa eller åk tunnelbana

Bästa sättet att ta sig runt i London är som sagt till fots. Då ser du mycket och får en känsla för stadens olika delar, men blir du trött i fötterna är ett tips att hoppa på en av de många röda dubbeldäckarna och åka med några hållplatser – köp ett Oyster Card så blir det både enkelt och billigt! Samma transportkort ger dig även tillgång till Londons välutbyggda tunnelbanenät som smidigt tar dig över hela staden på ett kick, det bästa sättet att snabbt förflytta sig mellan allt som finns att göra i London.

Shopping och marknader

Gillar du marknader har du kommit rätt! Här hittar du en blandning av nytt och vintage på Camden Market, ett glödande folkliv Borough Market och second hand-butiker på Portobello Road vid Notting Hill väster om Hyde Park. Föredrar du lite exklusivare märkesshopping finns det mycket att välja på längs New Bond Street, till exempel.

Sevärdheter med fin utsikt

För dig som vill se London från ovan finns det flera möjligheter. Du kan exempelvis ta dig upp i tornet på St Pauls Cathedral eller boka bord och äta middag på Oxo Tower. Annars är en tur med The London Eye ett bra sätt att både få en underbar vy över London samtidigt som du fårvila fötterna. Ett hett tips är att förboka biljetter på nätet - det blir både billigare och så slipper du undan lite av köerna!

Restyper i London