Resor
till
Seychellerna

Pris från

...

Våra hotell

5 st

Prisnivå

  • 1,5 liter vattenca 14:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaSeychellisk rupie (SCR)
  • Tidsskillnad+3 timmar
  • HuvudstadVictoria
  • SpråkKreol, engelska, franska
  • Folkmängd94 677

Resor till Seychellerna

Seychellerna

Att resa till Seychellerna ligger högt upp på mångas bucketlist. Här hittar du några av världens finaste stränder – Kritvit sand med vackra granitklippor som skjuter upp och möter det turkosfärgade havet. Ögruppen kännetecknas också av sin dramatiska natur, tropiska grönska, unika djurliv och höga berg.

Mahé är landets största ö där majoriteten av befolkningen bor och det är även här huvudstaden Victoria ligger. På den näst största ön, Praslin, finns några av världens bästa stränder.

Kreolska influenser

Kreolkulturen har satt sin prägel på landet. Det seychelliska köket är en blandning mellan indiska och afrikanska smaker, med mycket fisk och skaldjur. På öarna talar man framförallt kreol men även engelska och franska.

Hajk, snorkling och cykling

Seychellerna är mer än bara drömstränder och avkoppling. På Mahé finns gott om vandrings- och cykelleder. De många marina skyddsområdena och korallöarna erbjuder riktigt bra snorkling och dykning. På Praslin kan du besöka världsunika naturreservat som skyddar en rad utrotningshotade djurarter.

Resa till Seychellerna

Du flyger till Seychellerna med reguljärflyg, antingen till Mahé (SEZ) eller Praslin (PRI). Transfern från flygplatsen till hotellet ordnar du på egen hand. Om ditt hotell ligger på en annan ö än den du landar på så går det färjor emellan. Färja mellan Mahé och Praslin tar ca 60 minuter och går flera gånger om dagen. Färja från Mahé till La Digue tar ca 60 minuter och från Praslin till La Digue tar det ca 15-20 minuter.

Restyper i Seychellerna