Resor
till
Rom

Pris från

...

Våra hotell

34 st

Prisnivå

Prisexempel från Rom
  • 1,5 liter vattenca 5:-
  • En öl (50cl)ca 40:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängd60 600 000

Resor till Rom

Trots sin storlek är Rom en av världens mest romantiska städer. Dina promenader inramas av små torg med fontäner, vackert slitna barockpalats, trottoarserveringar med rutiga dukar, kaffebarer och kvällsöppna ”kvarterskyrkor”. Här kan du imponeras av lämningar från romartiden, strosa bland uppklädda italienare vid Spanska trappan, ta en aperitivo intill Pantheon och uppleva La Dolce Vita över en romantisk weekend.

Samtidigt upplever du världsberömda monument ur antikens och den katolska kyrkans historia. För att nu inte tala om folklivet, modet, designen, restaurangerna och glassbarerna.

En mer än tvåtusenårig historia

I vart och vartannat gathörn ser man pelare eller hela tempel från romartiden. Samma marmorblock som stått här i omkring tvåtusen år och bevittnat den eviga stadens historia – från kejserliga gladiatorspel till inspelningen av filmen ”Änglar & Demoner”. Vatikanmuseerna med Sixtinska kapellet, Peterskyrkan, Spanska trappan, Pantheon, Colosseum och Forum Romanum är bara några av alla sevärdheter du kan besöka.

Modemedvetna romare

Mitt i allt detta rör sig romarna världsvant och obesvärat. Till fots, i bil eller allra oftast – tycks det – på knattrande vespor. Rom är modets och de vackra människornas stad. De flesta visar tydligt hur roligt det är att delta i gatans teater. Ungdomar, taxichaufförer och äldre damer väljer skor, solglasögon och parfymdofter med samma romerska omsorg.

Shopping och trattorior

På Via Condotti har modeskapare som Gucci, Versace och Armani sina paradbutiker med löjligt många nollor i slutet av prislapparna. Strax intill shoppar du till mer humana priser på Via del Corso. Mysiga trattorior i läcker miljö hittar du till exempel i stadsdelarna Trastevere, Testaccio och Monti.

Res till Rom med TUI

Våra resor till Rom går med reguljärt flyg vilket innebär att reslängderna är flexibla. Vi har inga guider på resmålet men du når vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – både före och under resan.

Boka en kryssning till Rom

Med TUI kan du även kryssa till Rom. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. På en kryssning till "den eviga staden" Rom känner du historiens vingslag vid varje gränd, piazza och byggnad. Kulturen och sevärdheterna är oändliga. Slå dig ned med en glass på Piazza Navona, se den berömda Fontana di Trevi eller ta en dag i Vatikanstaten. Här kan du se alla TUIs kryssningar i Medelhavet.