Resor
till
Rom

Pris från

...

Våra hotell

33 st

Prisnivå

Prisexempel från Rom
  • 1,5 liter vattenca 5:-
  • En öl (50cl)ca 40:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängd60 600 000

Resor till Rom

Rom

Trots sin storlek är Rom en av världens mest romantiska städer. Dina promenader inramas av mysiga torg, vackra barockpalats, trattorior och några av världens mest kända sevärdheter. Här kan du imponeras av lämningar från romartiden, ta en aperitivo intill Pantheon och uppleva La Dolce Vita över en romantisk weekend.

Samtidigt upplever du världsberömda monument ur antiken - för att nu inte tala om folklivet, modet och restaurangerna.

Sevärdheter med historia

I vart och vartannat gathörn ser man pelare eller hela tempel från romartiden - samma marmorblock som stått här i omkring tvåtusen år och bevittnat den eviga stadens historia. Vatikanmuseerna med Sixtinska kapellet och Peterskyrkan, Spanska trappan, Pantheon, Colosseum och Forum Romanum är bara några av alla sevärdheter du kan besöka under din vistelse i Rom.

En weekendresa till Rom

Att åka på en weekend till Rom är popuärt, inte minst för att möta våren i ett härligt klimat. Rom har blivit ett populärt resmål för weekendresor då det dels är en tacksam flygtid till staden från Sverige, ungefär tre timmar, och dels har en stadskärna som är lagom stor för att promenera fram i.

Shopping och trattorior

På Via Condotti har modeskapare som Gucci, Versace och Armani sina paradbutiker med löjligt många nollor i slutet av prislapparna. Strax intill shoppar du till mer humana priser på Via del Corso. Mysiga trattorior i läcker miljö hittar du till exempel i stadsdelarna Trastevere, Testaccio och Monti.

Resa till Rom med TUI

Våra resor till Rom går med reguljärt flyg vilket innebär att reslängderna är flexibla. Vi har inga guider på resmålet men du når vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – både före och under resan. Dessutom har vi skrivit allt du behöver veta om vad man bör se och göra i Rom här så att du enkelt kan sicksacka dig fram på egen hand.

Boka kryssning till Rom

Med TUI kan du även kryssa till Rom. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. På en kryssning till "den eviga staden" Rom känner du historiens vingslag vid varje gränd, piazza och byggnad. Kulturen och sevärdheterna är oändliga. Slå dig ned med en glass på Piazza Navona, se den berömda Fontana di Trevi eller ta en dag i Vatikanstaten. Här kan du se alla TUIs kryssningar i Medelhavet.

Restyper i Rom