Om hotellrum

Rumstyper

Rum för två, plats för hela familjen eller en egen bungalow? Här får du en överblick över våra vanligaste rumstyper. Ibland kan hotellen ha egna benämningar och rumstyper, i så fall berättar vi om det under respektive hotell. Vissa rum går att boka för fler personer än ordinarie antal, t ex ett dubbelrum som disponeras av tre personer. Tillkommande person(er) sover då i extrasäng t ex en vikbar säng eller i en bäddsoffa.

Favorite- och Select-rum

Under vintersäsongen 2019/2020 har TUI Blue For Families-hotell (tidigare TUI Family Life-hotell) Favorite- och Select-rumstyperna. I favorite-rum bor du i bekväma, rymliga familjerum eller 2- till 3-rumslägenheter med modern inredning. Valda rum är superior-rum på samma hotell. Skillnaden mellan de två rumstyperna kan vara möbler, utrustning, plats och extra storlek på lägenhet/rum eller balkong i kategorin Välj.

Enkelrum

Ett rum för en person. Rummets storlek, placering och standard kan vara något sämre än dubbelrummens. Ibland kan ett enkelrum vara ett dubbelrum för eget bruk.

Dubbelrum

Ett rum för två personer. Rummet har två separata sängar, dubbelsäng eller grand lit.

Trebäddsrum

Ett rum för tre personer. Rummet har tre separata sängar, en dubbelsäng och en enkelsäng, grand lit och enkelsäng eller två stycken grand lit.

Fyrbäddsrum

Ett rum för fyra personer. Rummet har fyra enkelsängar, två dubbelsängar, två grand lit, två våningssängar eller en våningssäng i kombination med annan typ av säng.

Familjerum/Familjesvit

Består av ett rum med sovavdelning, ett rum och sovalkov eller ett rum med sovloft. Kan även bestå av två rum.

Juniorsvit

Större rum som har sittmöbler eller större rum med antingen extra utrustning eller högre standard.

Svit

Svit är den rumstyp som varierar mest i utformning. En svit kan ha öppen planlösning med vardagsrumsdel och sovdel eller bestå av ett sovrum och separat vardagsrum med sittmöbler. En svit kan även ha flera separata sovrum. Se enskilda hotellbeskrivningar.

Bungalow

Fristående byggnad med ett eller två våningsplan och max två dubbelrum, två sviter eller två lägenheter. Bungalowbyggnaden är en av flera byggnader inom en hotellanläggning.

Villa

Fristående byggnad för en eller två familjer med separata ingångar i markplan. Varje bostad har ett vardagsrum och ett eller flera sovrum. Bostaden kan ha kök eller pentry.

Övriga rumstyper

Ibland använder vi oss av hotellets egna benämningar av rumstyper. Det är mest vanligt på de resmål dit vi flyger med reguljärt flyg. Det kan vara benämningar som superior, executive, premium, deluxe eller liknande. Det här kan till exempel innebära att boendet har en högre inredningsstandard och/eller utrustning, bättre läge inom hotellet, en extra service eller annat.

Kampanjrum/Promotionrum

Rum som är billigare än övriga rum på ett hotell. Rummets storlek, placering och standard kan vara något sämre än övriga rum. Typ av utsikt och eventuell uteplats kan inte specificeras. Rumsstandarden på ett kampanjrum varierar från hotell till hotell.

Hotellbilder

Vissa av våra resemagasins och webbens hotellbilder är av fototekniska skäl fotograferade med vidvinkelobjektiv. Detta kan ibland vara lätt missvisande och medföra att rum och pooler ser större ut än i verkligheten.

För nyrenoverade och nybyggda hotell använder vi ofta illustrationer i väntan på att renoveringen/byggnationen är klar och riktiga bilder finns att använda.

Då lägenheter, hotellrum och balkong/uteplats kan skilja sig inom ett hotell är bilderna endast att ses som typexempel.