Resor
till
Amalfikusten

Pris från

...

Våra hotell

16 st

Prisnivå

Prisexempel från Giardini-Naxos
  • Pizzaca 100:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadRom
  • SpråkItalienska
  • Folkmängd60 600 000

Resor till Amalfikusten

Amalfikusten

Den omsusade Amalfikusten som finns med på Unescos världsarvslista har blivit känd för sin skönhet och sina charmiga småstäder. Det är en av Europas mest spektakulära kustlinjer, belägen strax söder om Neapel, mellan Sorrento och Salerno.

För att komma hit flyger du till Neapel, en dryg timmes bilresa norr om Amalfikusten. Till att börja med erbjuder vi 4- och 8-dagarsresor, längre fram kommer reslängderna bli ännu mer flexibla. Vi har inga guider på resmålen men du når vårt onlinecenter med telefon, mejl eller sms – både före och under resan.

Världens vackraste väg
Många passerar här på utflykt längs Cornischen, som har kallats världens vackraste väg. Den slingrar sig fram med hänförande utsikt. På ena sidan reser sig branta gröna berg, på den andra ser man dalar, raviner, pastellfärgade byar och båtar ute på det glittrande havet.

Lugna kvällar i gränderna
Allra bäst är Amalfikustens byar om kvällen när turistbussar och båtar återvänder hem. Lugnare atmosfär lägger sig och det är skönt att koppla av med en middag i gränderna. Amalfikusten är också musik och kultur, från tidig vår till höst firas en rad festivaler och erbjuds konserter i nästan alla kustorter liksom i Villa San Michele på Capri.

Tre orter på Amalfikusten och ön Ischia
Vi erbjuder hotell på följande orter om du flyger med oss till Neapel:

Sorrento har i mer än hundra år varit en av Italiens mest omsusade semesterorter, och än idag får du här en känsla av att kliva rakt in i la dolce vita, det ljuva livet.

I Positano klättrar husen på ett nästan osannolikt vis nerför en brant kulle mot havet, där du finner badstranden, en kyrka och flera läckra restauranger.
Amalfi är kustens största stad med bra restauranger och modebutiker. Här finns en pampig katedral och en strandpromenad som inbjuder till stillsamma kvällsvandringar medan vågorna slår mot kajen.

Ischia är en grön vulkanö rakt utanför Neapel som, tack vare sina stränder, varma hälsokällor och vackra natur, länge lockat besökare från både när och fjärran.

Restyper på Amalfikusten