Flygbolagen allmänt

Här får du en enkel översikt över de flygbolag TUI samarbetar med. För respektive flygbolag finner du information som bagageregler, mat ombord, information om tillval, kontaktuppgifter, etc... Uppgifter om vilket flygbolag du själv reser med hittar du på din biljett eller genom att logga in på Min resa här på TUIs webbplats.

Incheckat bagage – ett frivilligt tillval

När du reser på en paketresa med charterflyg ingår alltid ett kostnadsfritt handbagage, medan du själv väljer om du även vill checka in en väska mot extra kostnad. Bokar du incheckat bagage i förväg sparar du minst 50 procent jämfört med om du betalar på flygplatsen. Priset varierar beroende på hur långt du reser. Mer detaljerad information finns under respektive flygbolag nedan.

Ersättningstrafik vid särskilda omständigheter

Vid omfattande förseningar eller situationer vi inte kan råda över hyr vi ibland in annan extern trafik än de som omnämns här för att kunna genomföra de efterlängtade semesterresorna. Det är när de ordinarie flygbolagen inte räcker till. Vi undviker dock alltid de flygbolag som omnämns i EU’s så kallade flygsäkerhetslista.

Direktflyg

De flesta resor sker med direktflyg. Detta innebär att man reser ut från en flygplats i Sverige till resmålet utomlands utan att byta flygplan. En direktflygning kan dock kombineras från två flygplatser eller innefatta en teknisk mellanlandning.

Nonstop

Nonstopflyg innebär att flyget går direkt.

Flygförsening & intyg

Se nedan vad som gäller för respektive flygbolag.

Viktig information – Samsung Galaxy Note 7

På grund av incidenter där batteriet i mobiltelefonmodellen Samsung Galaxy Note 7 överhettats, har vissa flygbolag infört regler för användning av telefonen ombord på flyget.

Läs mer på flygbolagets webbsida för information om vad som gäller.

Viktig information – Macbook Pro 15"

På grund av incidenter med överhettade batterier i äldre MacBook Pro-datorer har vissa flygbolag förbjudit dessa ombord på flyget. Förbjudet omfattar 15-tumsmodeller sålda mellan september 2015 och februari 2017 och gäller även för handbagage och incheckat bagage.