Spanien

Viktig information för resenärer till Kanarieöarna

Vi bjuder på ditt covid-19-test:

Vid inresa i Spanien och på Kanarieöarna kräver spanska myndigheter att du uppvisar ett negativt covid-19-test. Kravet gäller för samtliga inresande ifrån ett högriskland, i dagsläget inkluderar detta Sverige.

Testet ska göras inom 72 timmar före ankomst. Barn under 6 år är undantagna från regeln och behöver inte uppvisa ett negativt covid-19-test vid inresa.

TUI erbjuder kostnadsfria tester, för alla över 6 år och som har svenskt personnummer som har bokat, eller planerar att boka, en paketresa eller endast flygbiljett med TUIs charterflyg till Kanarieöarna under vintern 2020/2021.

Mer information kommer att skickas till alla berörda kunder närmare inpå avresa.
Informationen på denna sida kommer också att uppdateras löpande.
Läs mer här »

Det är viktigt att du håller dig uppdaterad. Här hittar du mer information från den svenska ambassaden om resor till Spanien »

Kompletterande uppgifter - fylla i formulär:
För inresa till Spanien krävs även kompletterande obligatoriska uppgifter för alla resenärer med anledning av covid-19.

Formuläret (FCS) fylls i via https://www.spth.gob.es/ tidigast 48 timmar innan inresa till Spanien. Se hur du fyller i formuläret här »

Du får en QR kod som ska uppvisas vid ankomst.
Formuläret finner du även här »

Om du av någon anledning behöver fylla i formuläret på nytt, så kan du istället för passnummer fylla i personnummer eller nationellt ID/körkortnummer i ruta nummer 3 på första sidan i formuläret.

Huvudfakta om Spanien

Här hittar du en översikt över de viktigaste corona-åtgärderna i Spanien.

 • Corona-åtgärder i Spanien

  Avstånd för social distans:
  1,5 m.

  Munskydd för vuxna:
  Munskydd är obligatoriskt i offentliga miljöer och utomhus. Undantag när du äter eller dricker, samt när du utför sportaktiviteter.

  Munskydd för barn:
  Barn under 6 år behöver ej bära munskydd.

  FCS-formulär innan avresa (obligatoriskt):
  För inresa till Spanien krävs kompletterande obligatoriska uppgifter för alla resenärer med anledning av covid-19.

  Formuläret (FCS) fylls i via https://www.spth.gob.es/ tidigast 48 timmar innan inresa till Spanien.

  Du får en QR kod som ska uppvisas vid ankomst.

  Formuläret finner du även här »

  Radar Covid-19 app:
  Spanska myndigheter rekommenderar alla att ladda ner Radar Covid-19 appen till sin mobila enhet och ha den aktiv under sin vistelse. Appen finner ni i App Store eller Google Play.

  Karantän- och Covid-19-test:
  Det finns inga obligatoriska karantänåtgärder vid ankomst. Alla som reser till en Kanarieö måste uppvisa ett negativt covid-19-test vid ankomst. Läs mer här »

  Turismrestriktioner i Spanien

  Spanska myndigheter har tagit fram regler och protokoll för hotell, restauranger, bussar, stränder och aktiviteter som reglerar hur turismen kan fungera på ett säkert sätt. Bland annat så är det strikta regler på hotellen gällande matservering, städning av rum och allmänna ytor, hur tätt olika sällskap kan befinna sig på hotellområdet och vid incheckning.

  Bra att veta:
  Grupper på mer än 6 personer ses som en sammankomst och är ej tillåtna.

  Håll dig uppdaterad:
  Information ifrån den svenska ambassaden om resor till Spanien hittar du här »

Shopping och aktiviteter

Här hittar du information om de aktiviteter du kan göra under din semester i Spanien.

 • Information om shopping & aktiviteter

  Stränder:
  Öppna. Ansiktsmask måste bäras förutom när man simmar, sittar eller ligger ner på en solstol eller liknande samt håller avstånd.

  Restauranger:
  Öppna.

  Sevärdheter och utflykter:
  Öppna med vissa begränsningar. TUI har under rådande omständigheter ett begränsat antal utflykter. Läs mer i TUI-appen eller kontakta dina TUI-guider för mer information.

  Livsmedelsbutiker:
  Öppna.

  Andra aktiviteter:
  Öppna med vissa begränsningar. Nattlivet kommer att vara mycket begränsat. De flesta klubbar förväntas förbli stängda i år.

  För mer information kontakta dina TUI-guider via TUI-appen.

Vi bjuder på ditt covid-19-test

 • Viktig information för resenärer till Kanarieöarna om covid-19-tester

  Testet måste vara utfört inom 72 timmar före ankomst. För dig som har paketresa eller endast flygbiljett på TUIs charterflyg till Kanarieöarna (Gran Canaria, Teneriffa eller Lanzarote) eller planerar att boka en resa så bjuder vi dig på testet (värde ca 2 000:-).

  Våra samarbetspartners Werlabs och Vaccina garanterar dig en provtagning och ett intyg som uppfyller de spanska myndigheternas riktlinjer.

  Viktigt: Glöm ej att ta med dig ditt pass vid testtillfället. Detta är ett krav för att göra testet och få ett godkänt intyg.

  Testcenter kommer inledningsvis att finnas i Stockholm, Göteborg, Malmö och på Arlanda (endast för sena bokningar gjorda 3 dagar innan avresa eller senare) Via TUIs kostnadsfria test är du hänvisad att göra ditt covid-19-test på ett testcenter på samma ort som ditt avreseflyg.

  Så här går det till:

  • 7-9 dagar innan din avresa får du ett mail från TUI med en länk för att boka ditt test. Om du bokar nära inpå avresa får du ett sms med en länk, i samband med din bokning.
  • Du kommer att erbjudas tid för testning inom 72 timmar före din resa.
  • Du betalar 0 kr – TUI står för hela kostnaden.
  • Detta förutsätter dock att du är över 6 år, har svenskt personnummer och har bokat en paketresa eller endast flygbiljett på TUIs charterflyg till Kanarieöarna under vintersäsongen 2020/2021.
  • Testresultatet får du digitalt och du laddar själv ner ett reseintyg. Tänk på att du först får provsvaret och att det dröjer ytterligare några timmar innan intyget utfärdats.
  • Reseintyget ska visas både vid incheckning på flygplatsen samt vid ankomst till Spanien. Resultatet för barn (över 6 år) fås via separat inloggning och reseintyget för dessa laddas även ner separat. Om du vill undvika att ha nedladdningar på olika konton i mobiltelefonen, så kan det vara enklare att skriva ut barnens reseintyg och ta med på resan.
  • Om provsvaret är negativt – trevlig resa! Glöm bara inte att ta med intyget.
  • Skulle ditt provsvar vara positivt omfattas du av reglerna i TUIs av- och ombokningsskydd, vilket bland annat innebär fri ombokning.
   Läs mer här >>
  • Om kundservice inte är öppet när du har fått ditt testresultat går det bra att boka om din resa i efterhand.
 • Vanliga frågor och svar:

  Jag vill inte åka längre, jag tycker det blir för bökigt/jobbigt med test, kan jag boka av?
  Nej, testet är ett krav som många andra (även om detta är nytt). Du kan däremot ringa eller chatta med vår kundservice, så kan vi hjälpa dig att titta på ombokningsmöjligheter. Se aktuella öppettider här »

  Jag har inte svenskt personnummer, kan jag testa mig ändå?
  Covid-19-tester via våra samarbetspartners Werlabs och Vaccin kan göras av de som har svenskt personnummer. I dagsläget kan vi från TUIs sida inte ombesörja tester för kunder som saknar detta.

  Vad händer om jag testar positivt?
  Genom TUIs skydd COVID CARE (som automatiskt omfattar alla bokade resor till och med 31 oktober 2021) har du rätt att boka om resan till valfritt annat resmål, hotell och datum. Kontakta vår kundtjänst på telefon eller via chatt. Se aktuella öppettider här »

  Och vad händer om en i mitt resesällskap testar positivt, men inte de andra?
  Då kan ni själva välja om ni vill göra en ombokning för enbart den personen eller boka om hela sällskapet till en annan resa längre fram i tiden, med valfritt resmål och hotell.

  Vad händer om jag inte hinner få svaret i tid?
  Förutsatt att du följt de instruktioner som gäller och testat dig i tid så ska du normalt hinna få ditt svar i tid. Om TUI eller vår samarbetspartner brustit i att leverera testresultat i tid får du pengarna tillbaka. Tänk på att du först får provsvaret och att det dröjer ytterligare några timmar innan intyget utfärdats.

  Hur länge gäller TUIs erbjudande om kostnadsfria tester?
  Det gäller för alla charterresor till Kanarieöarna under hösten och vintern 20/21, förutsatt att de spanska myndigheternas krav på uppvisande av negativt covid-19-test kvarstår hela perioden.

  Får alla som reser till Kanarieöarna med TUI testa sig kostnadsfritt?
  Covid-19-testet är kostnadsfritt för dig som är över 6 år, har svenskt personnummer och som har bokat antingen en paketresa eller endast en flygbiljett på TUIs charterflyg till Gran Canaria, Teneriffa eller Lanzarote.

  Vad händer om jag får ett ofullständigt svar på mitt test?
  Det kan i undantagsfall ske att man varken får positivt eller negativt svar. Skulle du få ett ofullständigt svar kommer du inte tillåtas resa till Kanarieöarna. Kontakta därför kundservice för hjälp med ombokning.

  Gäller testkravet för alla?
  Ja, för samtliga inresande till Spanien ifrån ett högriskland, i dagsläget inkluderar det Sverige. Kravet gäller ej för barn under 6 år.

  Det finns inget testcenter nära mig, måste jag åka ändå?
  Skulle du inte kunna ta dig till ett testcenter kan du givetvis ordna testet på egen hand, och då på din bekostnad. Säkerställ att du får ett resecertifikat på ditt covid-test-resultat som motsvarar kraven från de Spanska myndigheterna. Du kan även kontakta kundservice så hjälper vi dig att titta på ombokningsmöjligheter.

  Kan jag ordna mitt test själv, hos något annat företag?
  Ja, självklart, men i så fall på din egen bekostnad. Säkerställ att du får ett resecertifikat på ditt covid-test-resultat som motsvarar kraven från de Spanska myndigheterna.

  Måste jag trots negativt provsvar ha ansiktsmask på flygresan?
  Ja, den bestämmelsen från EASA (EU:s flygsäkerhetsmyndighet) gäller oberoende av de spanska myndigheternas krav.

  Vad händer om jag eller någon i mitt resesällskap blir sjuk i Covid under semestern?
  Du och ditt resesällskap/familj måste sitta i karantän på ert hotellrum eller ett annat rum/hotell som ni blir hänvisade till. Lokala myndigheter kommer att involveras och kontakta er med ytterligare information.

  Varför kan man inte testa barn under 6 år kostnadsfritt via TUI?
  Svenska myndigheter har riktlinjer som säger att covid-tester på barn under 6 år endast ska göras vid en remiss från en läkare. Därmed så kan TUI inte ombesörja tester för barn under 6 år.