Resor
till
Palma de Mallorca

Pris från

...

Våra hotell

8 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 8:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 403 000

Resor till Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

I Palma de Mallorca varvas medeltida gränder och adelspalats med det allra senaste inom mode och design. Du kan ta för dig av trendiga restauranger, tapasbarer och nattklubbar som ständigt får nytillskott. Palma passar lika bra för en weekendresa som för en längre resa. Och du kan välja att bo enkelt, lyxigt eller mittemellan.

Omkring 400 000 invånare ger tillsammans med otaliga besökare ett färgstarkt liv åt gatubilden. Det mallorkinska vardagslivet pågår sida vid sida med kommers, cafékultur, gatuartisters uppträdanden och turisternas rundor mellan sevärdheter och tapasbarer.

Shopping och museer

Du kan flanera längs strandpromenaden och in i shoppingkvarteren kring Via Sindicato, Borne och Plaza Mayor. Gillar du konst kan du göra gallerirundor och samtidigt titta in på museer som Es Baluard vid Paseo Mallorca eller Museu d'Art Espanyol Contemporani med verk av Picasso, Dalí och Miró.

Vacker arkitektur

I de gamla stadsdelarna möts du av originella husfasader, adelspalats, kyrkor och rofyllda torg. För att inte tala om kända historiska minnesmärken som de arabiska baden och slottet Bellver (med strålande utsikt). Pampigast av allt är den gotiska katedralen La Seu, som på sin kulle bakom småbåtshamnen ser ut som hämtad ur en saga när den är fasadbelyst på kvällarna.

Nära till stränderna

Vidsträckta playor finns både öster och väster om staden. Det är bara att stiga på lokalbussen, en kort stund senare kan du ligga under ett parasoll vid Palmabuktens klara vatten. Till stranden i Ca'n Pastilla är det till exempel bara tio minuter med buss. Hyr du en cykel kan du följa de fina cykelbanorna utmed strandpromenaden österut till Portixol. Det gamla fiskeläget har förvandlats till en mysig stadsdel med uteserveringar, sandstränder och strandklubbar.

Utflyktstips

  • Marknaden i Inka
  • Drakgrottorna vid Porto Cristo
  • Vingårdstur med provsmakning

Boka hyrbil hemifrån

Vill du upptäcka dina egna favoritplatser på Mallorca? Genom oss kan du förboka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån och ta dig runt på egen hand bland badvikar, vingårdar och småbyar i bergen.

Både charter och reguljärflyg

Under sommarhalvåret har Mallorca sin högsäsong och då kan du resa dit med våra bekväma charterflyg på mindre än fyra timmar. Året runt kan du dessutom välja våra paketresor med hotell, reguljärflyg och flexibel reslängd. Mallorca passar både för en långweekend och när du vill stanna länge. På vintern har vi inga nordiska guider på ön, men du kan alltid nå vårt onlinecenter via TUI-appen, telefon, mejl och sms.

Boka en kryssning till Palma de Mallorca

Med TUI kan du även kryssa till Palma de Mallorca. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. På en kryssning till Palma de Mallorca får du en utmärkt blandning av sevärdheter, shopping och fantastisk mat. Trendiga restauranger, tapasbarer och nattklubbar gör att det finns något för alla. En kort bussfärd från staden hittar du de vidsträckta stränderna och Palmabuktens klara vatten. Här kan du se alla TUIs kryssningar i Medelhavet.

Restyper i Palma de Mallorca