Resor
till
Costa Dorada

Pris från

...

Våra hotell

6 st

Prisnivå

Prisexempel från Sitges
  • 1,5 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0/-1 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängd46 560 000

Resor till Costa Dorada

Costa Dorada

Costa Dorada ligger i nordöstra Spanien och är en solig kuststräcka med pittoreska städer och badorter med palmkantade strandpromenader. Vill du kombinera sol och bad med storstadspuls har du Barcelona så pass nära att du kan åka dit över dagen.

Costa Doradas långa stränder av gyllengul sand breder ut sig nästan tio mil längs med Medelhavet. Här skiner solen 300 dagar om året och det finns massor att göra för dig som vill uppleva mycket under din semester. Det officiella språket, vid sidan av spanska, är katalanska, vilket man märker på gatuskyltarna som skrivs på bägge språken.

Mer än stränder

När du vill pausa från stranden kan du fylla semesterdagarna med shopping, golf, vinbodegor, museer och vandringar samt runda av kvällen på en charmig lokal tapasrestaurang. Med hyrbil är det enkelt att göra dagsutflykter till vindistrikt och cavaproducenter. Har du en kärlek till golf finns det fina banor som Aiguesverds, Bonmont och Club de Golf Costa Dorada. Är du fotbollsentusiast bör du ta dig till FC Barcelonas arena Camp Nou. Lokaltåget mellan Sitges och Barcelona tar ca 40 minuter.

Natur, kultur och Spaniens största nöjespark

Söderut ligger den tidigare romerska staden Tarragona, med sin amfiteater. På Costa Dorada finns även naturparken Ebro Delat och Spaniens största nöjespark – Porto Aventura. I Barcelona finns flera av Antoni Gaudís fantasifulla byggnader och konstmuseer med verk av Picasso, Miró och Tàpies.

Resor till Costa Dorada

Våra resor till Costa Dorada går med reguljärt flyg till Barcelona. Vi har inga guider på resmålet men du når alltid vår personal via appen eller Min Resa – både före och under resan.

Våra resmål längs Costa Dorada

  • Sitges – Livligt men pittoreskt, avslappnat bland stränder, palmer och krogtäta gränder.

Restyper på Costa Dorada