Resor
till
Playa Santiago

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1,5 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad- 1 timme
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 1 000

Resor till Playa Santiago

Playa Santiago

Playa Santiago är en rofylld oas nedanför bergen på La Gomeras södra sida. Här kan du gå fina vandringsleder, promenera på den idylliska byns lilla strandpromenad, bada vid lavastranden och inte minst spela golf. Ditt hotell driver nämligen La Gomeras enda 18-hålsbana, som är din närmaste granne.

Playa Santiago ligger på öns södra sida vid en långsträckt strand av svarta lavastenar. Här finns en del vattensporter och det finns även ett dykcenter. Den vackra vita bebyggelsen skapar en harmonisk känsla och längs strandpromenaden hittar du några av La Gomeras bästa restauranger. Inte långt från byn kan du besöka den vackra lilla kyrkan El Salvador del Mundo med träsniderier från 1600-talet.

Golfhotell med många faciliteter

Vårt hotell Jardin Tecina ligger på en klipphylla nära havet. Det är en stor och mångsidig resort med faciliteter som gym, jacuzzi och tennisbana. Samt inte minst öns enda 18-hålsbana, som drivs i hotellets regi och ligger alldeles intill. Läs mer om hotellet nedan.

La Gomera

La Gomera är ett perfekt resmål för dig som gillar naturupplevelser. Den lilla ön (Kanarieöarnas näst minsta) har mängder av fina vandringsleder, många av dem i nationalparken Garajonay. Här finns en urskog med unik flora och ståtliga lagerträd, som är upptagen på Unescos världsarvslista. Stränder med vulkansand, branta bördiga bergssidor och höga palmer ramar in småstäder och idylliska byar.

Se dig om med hyrbil

För att ta dig runt till vandringsleder, badstränder och byar är det förstås praktiskt med en hyrbil. Enklast är att boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Andra utflyktstips

  • Valsafari med chans att även se delfiner och havssköldpaddor
  • Örundtur till fots och med buss
  • Guidad botanisk vandring i den unika lagerträdsskogen

Så reser du hit

Resan hit går via grannön Teneriffa, där flyget från Skandinavien landar. En kort busstransfer (ca 20 min) och färjeresa (ca 50 min) tar dig till La Gomera. Väl över på andra sidan väntar transport (ca 1 tim) för dig som ska bo i Playa Santiago.

Väntetid i Los Cristianos

En kortare eller längre väntetid uppstår alltid i Los Cristianos hamn på Teneriffa före färjeresan. Hur lång den blir beror på ditt flygs ankomstid, men ställ in dig på att det kan röra sig om flera timmar. Ditt bagage kan du då kostnadsfritt deponera i färjeterminalen och passa på att se dig om bland kaféer och småbutiker i Los Cristianos hamnkvarter.

Restyper i Playa Santiago