Resor
till
Calpe

Pris från

...

Våra hotell

4 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 200:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängd46 560 000

Resor till Calpe

Calpe

I småstaden Calpe möter du gammalt och nytt, stad och strand, romerska ruiner och musikbarer. Läget ger dig chans att krydda semestern med golf, nöjesparker, kultur, vandringar och stadsliv.

Calpe ligger sex mil norr om Alicante och är en av de mindre bland sydkustens soliga semestermagneter. På bägge sidor om den höga klippan Penon de Ifach ligger stränder och uteserveringar – i Gamla stan kan du strosa längs vindlande gränder.

Stränder vid foten av klippan

Sandstränderna som breder ut sig intill klippan Penon de Ifach är både långa och breda. Marinan kantas av fisk- och skaldjursrestauranger och småbutiker medan stranden intill har fått EUs Blue Flag för sitt rena och klara vatten. Följer du stigen längs kusten kommer du till den andra stranden som kantas av höga hotellbyggnader.

Gränder och kyrkor

På kvällarna tänds lyktor och ljusslingor i Gamla stans smala gränder och portarna öppnas till tapasbarer och vinbodegor. Kring så gott som varje gathörn väntar kyrkor med mosaikfasader och flera romerska ruiner. Den nya delen av staden har en marina med restauranger och vid kajen ligger utflyktsbåtarna på rad.

Hyr bil och se mer

Calpe ligger bra till om du vill se dig omkring på Costa Blanca. Hyr en bil och gör en road trip på egen hand eller boka en utflykt där du får allt serverat. Till nöjesmetropolen Benidorm tar det bara en halvtimme med bil och till Alicante tar det en timme. Du kan också göra en utflykt till den bohochica ön Ibiza, båtarna går från Calpes grannstad Denia.

Restyper i Calpe