Resor
till
Playa d'en Bossa

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
 • Enkel middagca 200:-
 • 1 liter vattenca 15:-

Fakta

Visa all fakta
 • ValutaEuro (EUR)
 • Tidsskillnad0 timmar
 • HuvudstadMadrid
 • SpråkSpanska
 • Folkmängdca 250

Resor till Playa d'en Bossa

Playa d'en Bossa

Playa d’en Bossa är Ibizas längsta strand och mest färgstarka resmål. Här finns allt du kan önska av vattensporter, beach clubs, restauranger, shopping och nattliv. Vi har valt ut de bästa hotellen för dig som vill bo i händelsernas centrum.

Playa d’en Bossa är en långsmal badort vid en tre kilometer lång strand som fortsätter nästan ända in till Ibiza stad. I strandens sydvästra ände, nära kullen med det gamla vakttornet, är pulsen lite lägre. Men annars är Playa d’en Bossa en lek- och partystrand med mycket vattensport och hippa strandbarer som spelar housemusik även dagtid. Det gör att många barnfamiljer undviker Playa d’en Bossa även om stranden är finkornig och långgrund.

Äta, shoppa, klubba

Restaurangerna är många och har profiler från förfinad lyx till snabbmat. Det finns gott om modebutiker och annan shopping. Klubbscenen lockar till sig många av världens mest kända dj:er och garanterar, tillsammans med en lång rad originellt inredda barer, att Playa d’en Bossa är en plats som aldrig sover.

Ibiza som helhet

Ibiza är en ö med attityd. Modet är ”bohem chic”och i Ibiza stad ser du många exhibitionistiskt klädda konstnärer, klubbdrottningar och moderna hippies. Samtidigt har Ibiza en vacker natur med olivlundar, mandelträd, kalkstensklippor, vita småbyar och inte minst badvikar – det finns ett femtiotal fina stränder runt ön.

Långa dansnätter – för den som vill

Vill man utforska Ibizas klubbliv bor man bäst i Playa d’en Bossa. Ett av våra hotell är Ushuaia Ibiza Beach Hotel, med sin berömda dj-scen. De flesta andra badorterna domineras av par och familjer som badar, äter goda middagar och lägger sig före midnatt. De största och mest påkostade nattklubbarna ligger ute på landet, öppnar sent och säljer (ganska dyra) biljetter med busstransport inkluderat.

Se dig om med hyrbil

Som du märker finns massor att uppleva. Och då har vi ändå inte nämnt den charmiga gamla delen av Ibiza stad, som med sina ringmurar, gränder och kyrkor uppe på en kulle har tagits med på Unescos världsarvslista. Vill du se dig om i egen takt kan du boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Utflyktstips

 • Katamarantur med sol och bad
 • Besök på den kända ”hippiemarknaden”
 • Dagstur till grannön Formentera
 • Kvällsvandring i gamla och nya delar av Ibiza stad

Kombinera med Formentera

Ibizas vackra och fridfulla grannö Formentera kallas ibland Spaniens Karibien. Både för den relaxade atmosfären och för sina långa ljusa stränder. Du kan kombinera Ibiza och Formentera med en vecka på varje ö. Båtresan mellan dem tar bara 30 minuter, ändå får du uppleva två skilda världar.

Restyper i Playa d'en Bossa