Resor
till
Menorca

Pris från

...

Våra hotell

23 st

Prisnivå

Prisexempel från Calan Bosch
  • Enkel middagca 150:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 93 500

Resor till Menorca

Den gröna ön Menorca skiljer sig på många sätt från systeröarna Mallorca och Ibiza. Här är allt lite mer småskaligt och naturnära. Längs kusten finns hundratals vackra badvikar men även längre sandstränder. Du kopplar av i rofyllda badorter och kan ta för dig av vandringsleder, fiskrestauranger vid havet och atmosfären i charmiga småstäder som Mahon och Ciutadella.

Solsemester i människovänlig skala

Att Menorca till stora delar är en naturskyddad ö har gjort utbyggnaden varsam. Vare sig du väljer ett stort eller litet resmål kommer du att omges av låga vitkalkade hus med hav, stränder och grön natur inpå knutarna. I de många badvikarna är vattnet kristallklart och perfekt för snorkling. Inlandets slingrande stigar mellan pinjeträd används för både vandringar, ridning och mountainbiking.

En ö för foodies

Nyfångad fisk från träkolsgrillen är en njutning du hittar på snart sagt varje restaurang. På det anrika gin-destilleriet i Mahon kan du provsmaka gin och likörer. Annars är nog olika anrättningar av hummer – från gratinerad till krämiga soppor – Menorcas främsta kulinariska specialitet. Fast vinerna och de långlagrade hårdostarna går inte heller av för hackor.

Välj ett resmål!

Under länkarna läser du mer om Menorcas stränder, semesterutbud och bästa hotell.
Cala’n Bosch – öns största badort med ljusa stränder, mysig småbåtshamn och många restauranger
Es Canutells – liten naturnära by med skyddad badvik och vårt TUI Family Life-hotell
Cala Galdana – charmigt mindre resmål med lång vit strand och bra fiskrestauranger
Arenal d’en Castell – nära den fina strandbukten hittar du vårt Splash-hotell med eget vattenland
Punta Prima – rofyllt resmål med fin strand nära öns spännande huvudstad Mahon
Son Bou – mysig mellanstor semesterort på sydkusten vid Menorcas längsta sandstrand
Cala Santandria – vitkalkad badort med strand i en djup vik nära den pittoreska staden Ciutadella
Cala'n Forcat – liten semesterort med familjevänliga lugna badvikar
S'Algar – avstressande semesterby vid havet nära både flygplatsen och öns huvudstad Mahon

Våra resmål

Cala'n Bosch

Cala'n Bosch

10 hotell
Från
Öns största badort med två långgrunda badvikar och en marina som kantas av restauranger med uteserveringar. Välj bland många hotell med bra lägen och roliga aktiviteter.
Es Canutells

Es Canutells

0 hotell
Från
Liten semesterort i lantliga omgivningar vid en badvik. Här ligger vårt TUI Family Life-hotell med allt från Bamseklubb till träningspass, stort poolområde och All Inclusive.
Arenal d'en Castell

Arenal d'en Castell

0 hotell
Från
Charmigt litet resmål på den norra kusten med fin strand i en skyddad bukt nedanför gröna kullar. Här finns vårt Splash-hotell med eget vattenland och All Inclusive.
Nyhet
Son Bou

Son Bou

1 hotell
Från
Lugn och familjevänlig badort vid Menorcas längsta strand. Bra läge mitt på sydkusten för dig som vill göra utflykter till bergsbyar, badvikar, vandringsleder och småstäder.
Cala Galdana

Cala Galdana

6 hotell
Från
Inbjudande badort med skyddad badvik fylld av vit sand och turkost vatten. I hamnen ligger bra fiskrestauranger och du kan välja mellan flera hotell i vuxen smak.
Cala Santandria

Cala Santandria

1 hotell
Från
Vänlig vitkalkad badort med strand i en djupt inskuren vik och fina promenadstråk längs havet. Mysiga staden Ciutadella ligger inom räckhåll för en långpromenad.
Punta Prima

Punta Prima

2 hotell
Från
Ett mindre resmål med en av öns finaste stränder och avstressande atmosfär. Två högklassiga resorthotell, ett av dem i kategorin De Luxe, det andra mer barnvänligt.
Cala'n Forcat

Cala'n Forcat

2 hotell
Från
Familjevänligt resmål på Menorcas västkust, med både badvikar, långgrunda stränder, gott om restauranger och bra läge några kilometer från den charmiga staden Ciutadella.
Nyhet
S'Algar

S'Algar

1 hotell
Från
Stillsam och vacker semesterby med vitkalkade hus vid havet och ett barnfritt hotell. Du varvar ner men bor samtidigt bara 20 minuters bussresa från huvudstaden Mahon.
Visa alla (9)

Restyper i Menorca

Rekommenderade hotell - Menorca

Välj bland 7 hotell

Visa alla (7)