Resor
till
Cala Ratjada

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 150:-
  • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad0 timmar
  • HuvudstadMadrid
  • SpråkSpanska
  • Folkmängdca 6 500

Resor till Cala Ratjada

Cala Ratjada

Cala Ratjada är en mellanstor badort med tre sandstränder, småbåtshamn, strandpromenad och ett färgstarkt gatuliv. Här kan du leva ett omväxlande semesterliv och bo på vårt hotell för vuxna utan barn.

Cala Ratjadas livligaste kvarter ligger mellan byns mest populära sandstrand och den mysiga småbåtshamnen. Längs smågatorna och strandpromenaden hittar du gott om tapasrestauranger, cocktailbarer och småbutiker som säljer allt från konsthantverk till trendigt mode, nybakat bröd och solmogen frukt.

Kvällsliv och utflyktsbåtar

Det finns även musikbarer och klubbar för den som vill göra natten lång. I hamnen ligger utflyktsbåtar, nöjeskryssare och fiskebåtar, Cala Ratjada är nämligen en levande fiskestad. Dessutom går det färjor till grannön Menorca härifrån.

Välj mellan tre sandstränder

Förutom den centrala stranden Cala Moll och den lite mindre Cala Gat på andra sidan hamnen, kan du även bada vid långa fina Cala Agulla en kilometer norr om byn. Den är barnvänligt långgrund och har ljus fin sandbotten.

Parhotell direkt vid havet

Vårt vuxenhotell ligger en lugn utkant av Cala Ratjada, direkt vid havet och en liten vik. Genom en allé kantad av pinjeträd har du en dryg kilometers promenad in till Cala Ratjadas centrum. På hotellet finns spa, tennisbana och många andra faciliteter designade för dig som reser utan barn.

Grottor och majoricapärlor

Vill du se dig om har du bland annat nära till tennisstjärnan Rafael Nadals hemstad Manacor, där du kan besöka pärlfabriken och se hur man tillverkar majoricapärlor för hand. De kända Artágrottorna ligger nio kilometer från Cala Ratjada och ytterligare ett stycke söderut finns drakgrottorna vid Porto Cristo. Boka dina utflykter genom oss på TUI eller beställ en hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Restyper i Cala Ratjada