Resor
till
Ibiza stad

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
 • Enkel middagca 180:-
 • 1 liter vattenca 10:-

Fakta

Visa all fakta
 • ValutaEuro (EUR)
 • Tidsskillnad0 timmar
 • HuvudstadMadrid
 • SpråkSpanska
 • Folkmängdca 50 000

Resor till Ibiza stad

Ibiza stad

Det är i Ibiza stad du kommer allra närmast öns unika livsstil. Du omges av konstgallerier, hippa barer, klubbdrottningar och moderna hippies. Men också medeltidsgränder, marknader, aptitretande tapasbarer och en elegant marina. Du kan bo vid en fin strand i stan eller på ett av Ibizas trendigaste hotell, strax utanför.

Den äldsta delen av Ibiza stad kallas Dalt Vila och höjer sig på en kulle med vindlande trappstegsgränder och vitkalkade hus. Här kan du se kulturhistoriska sevärdheter som stadsmuren från 1500-talet och den mäktiga gotiska katedralen på kullens topp.

Restauranger, shopping och nöjen

I kvarteren kring hamnen, som helt enkelt kallas La Marina, dominerar det eleganta, trendiga Ibiza, med restauranger, musikbarer och shoppinggator. Själva hamnen är en av Medelhavets större med lyxiga yachter och vackra gamla segelskutor.

Designkläder à la ”bohem chic”

I butiker och gallerior kan du välja mellan allt från konsthantverk till spanska delikatesser. Särskilt känt har Ibiza blivit för sitt egensinniga klädmode. Med inspiration från folklore och 70-talets hippekläder har modeskaparna utvecklat en helt egen stil som kallas Ad Lib.

Hotell i bra läge

Vill du bo i stan ska du välja Los Molinos, mellan gamla Ibiza och grannresmålet Playa d’en Bossa. Coola Destino Ibiza Pascha Resort med yoga och konserter ligger ett par kilometer öster om Ibiza stad.

Ibiza som helhet

Trots att Ibiza är en relativt liten ö har den mycket mer att bjuda på än folklivet i Ibiza stad. Det är en naturskön ö med olivlundar, mandelträd, kalkstensklippor, vita småbyar och inte minst badvikar – det finns ett femtiotal fina stränder runt ön.

Långa dansnätter – för den som vill

Vill du utforska Ibizas omsusade partyliv finns en del klubbar i Ibiza stad och ännu fler i grannresmålet Playa d’en Bossa. De största och mest påkostade nattklubbarna ligger ute på landet, öppnar sent och säljer (ganska dyra) biljetter med busstransport inkluderat.

Se dig om med hyrbil

Vill du se dig om i egen takt kan du kan boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Utflyktstips

 • Katamarantur med sol och bad
 • Besök på den kända hippiemarknaden
 • Dagstur till grannön Formentera
 • Kvällsvandring i gamla och nya delar av Ibiza stad

Kombinera med Formentera

Ibizas vackra och fridfulla grannö Formentera kallas ibland Spaniens Karibien. Både för den relaxade atmosfären och för sina långa ljusa stränder. Du kan kombinera Ibiza och Formentera med en vecka på varje ö. Båtresan mellan dem tar bara 30 minuter, ändå får du uppleva två skilda världar.

Restyper i Ibiza stad