Resor
till
Cala Llonga

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
 • Enkel middagca 200:-
 • 1 liter vattenca 15:-

Fakta

Visa all fakta
 • ValutaEuro (EUR)
 • Tidsskillnad0 timmar
 • HuvudstadMadrid
 • SpråkSpanska
 • Folkmängdca 400

Resor till Cala Llonga

Cala Llonga är en mysig badort i det mindre formatet. Fjärran från Ibizas partyliv men ändå stor nog att bjuda på promenadstråk, koncepthotell, bra restauranger och en ljus sandstrand omgiven av kalkstensklippor.

Cala Llonga ligger på Ibizas natursköna sydöstra kust, mellan Ibiza stad och Santa Eulalia. Ortens hjärta är den fina stranden som har gott om plats för alla. Den ligger i en djup bukt med gröna berg på båda sidor.

Vita hus och palmer

De flesta byggnaderna är låga och vitkalkade. Tillsammans med palmerna och uteserveringarna gör det Cala Llonga rofyllt och inbjudande. Utmed stranden och på smågatorna finns småbutiker och restauranger. Vill du ha ännu mer att välja på tar du dig enkelt till Ibiza stad med buss eller taxi.

Promenadstigar och utsiktsplatser

Uppför kullarna på båda sidor om Cala Llonga går stigar och småvägar till utsiktsplatser på havsklipporna. Här kan du promenera eller springa och topparna är höga nog att bli utmanande även för den som vill träna hårt.

Ibiza som helhet

Ibiza är en ö med attityd. Modet är ”bohem chic”och i Ibiza stad ser du många exhibitionistiskt klädda konstnärer, klubbdrottningar och moderna hippies. Samtidigt har Ibiza en vacker natur med olivlundar, mandelträd, kalkstensklippor, vita småbyar och inte minst badvikar – det finns ett femtiotal fina stränder runt ön.

Långa dansnätter – för den som vill

Vill man utforska Ibizas klubbliv bor man bäst i Playa d’en Bossa. De flesta andra badorterna domineras av par och familjer som badar, äter goda middagar och lägger sig före midnatt. De största och mest påkostade nattklubbarna ligger ute på landet, öppnar sent och säljer (ganska dyra) biljetter med busstransport inkluderat.

Se dig om med hyrbil

Som du märker finns massor att uppleva. Och då har vi ändå inte nämnt den charmiga gamla delen av Ibiza stad, som med sina ringmurar, gränder och kyrkor uppe på en kulle har tagits med på Unescos världsarvslista. Vill du se dig om i egen takt kan du boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Utflyktstips

 • Katamarantur med sol och bad
 • Besök på den kända hippiemarknaden
 • Dagstur till grannön Formentera
 • Kvällsvandring i gamla och nya delar av Ibiza stad

Kombinera med Formentera

Ibizas vackra och fridfulla grannö Formentera kallas ibland Spaniens Karibien. Både för den relaxade atmosfären och för sina långa ljusa stränder. Du kan kombinera Ibiza och Formentera med en vecka på varje ö. Båtresan mellan dem tar bara 30 minuter, ändå får du uppleva två skilda världar.

Restyper i Cala Llonga

Rekommenderade hotell - Cala Llonga

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i Cala Llonga Visa alla hotell på Ibiza